Het grote nadeel van een verbouwing of een renovatie is altijd dat je eerst moet slopen en je met enorm veel bouwpuin zit. Dit geldt al voor particuliere verbouwers, maar bouwafval is vrij standaard op een bouwplaats, waar bouwvakkers aan het werk zijn. Bouwbedrijven huren dan meestal ook bouwcontainers in, zodat het bouwafval op een correcte wijze afgevoerd kan worden. Ook als je thuis een verbouwing gaat uitvoeren kan het huren van een bouwcontainer heel handig zijn en er zijn genoeg containerverhuurbedrijven waar je terecht kunt. Zoek je bijvoorbeeld een bouwcontainer Amsterdam, kijk dan eens op Bouwbak.nl en bekijk welke bouwcontainer het beste voor jou geschikt is.

De voordelen van een bouwcontainer

  • Het grote voordeel van een bouwcontainer huren is dat je niet met een aanhanger telkens op en neer naar de vuilstort hoeft te rijden. Dit scheelt je echt heel veel tijd en je hoeft je werkzaamheden niet te onderbreken. Je vult gewoon je bouwcontainer en als deze vol is, wordt de container opgehaald.
  • Doordat je niet telkens een gevulde aanhanger hoeft weg te brengen, bespaar je tijd en is je project veel eerder af.
  • Zet je de kosten voor het huren van een bouwcontainer af tegen de tarieven die je aan de gemeente moet betalen voor het zelf wegbrengen van bouwafval, dan zul je in veel gevallen goedkoper uit zijn.
  • Wanneer je een bouwcontainer huurt dan werk je ook veiliger. Je kunt je bouwafval namelijk direct afvoeren en je hoeft je bouwafval niet op te sparen om weg te brengen.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over het wegbrengen van je bouwafval. De bouwcontainer wordt gewoon voor je opgehaald en daarmee is het bouwafval afgevoerd.

Een open of een gesloten bouwcontainer

Er zijn verschillende soorten bouwcontainers te huur in allerlei maten. Een gemiddelde bouwcontainer neemt één parkeerplek in beslag en je kunt er ongeveer 3 m³ bouwafval aan kwijtraken, maar er zijn ook containers van 6 m³ of 10 m³ Je kunt kiezen voor een open bouwcontainer, maar ook voor een gesloten bouwcontainer. Het voordeel van een gesloten bouwcontainer is dat je de container ‘s avonds kunt afsluiten en onbevoegden niet illegaal afval in jouw bouwcontainer gooien. Ook kan een gesloten bouwcontainer handig zijn bij bepaalde weersomstandigheden. Een voordeel van een open bouwcontainer is dat er meer afval inpast. Als je veel afval hebt, dan kun je je afval net wat hoger opstapelen.