In dit artikel willen we graag een niet zo alledaagse toepassing van polycarbonaat laten zien. Maar wel een die voor veel mensen die ervoor gekozen hebben, een uitstekende investering is: het overkappen van je zwembad of vijver. Natuurlijk om de belangrijkste reden: geen rotzooi meer in je water en dus altijd lekker schoon. Het kan echter lastig zijn om geschikt materiaal te vinden, dat er ook nog eens netjes uit ziet. We laten je daarom graag kennis maken met polycarbonaat kanaalplaat.

In de bouw worden polycarbonaat kanaalplaten al veel toegepast bij allerlei soorten beglazingstoepassingen. Denk hierbij aan overkappingen, veranda’s, serres, lichtstraten en kassen. Dit komt omdat polycarbonaat kanaalplaten (ook wel meerwandige platen genoemd) namelijk van licht van gewicht zijn, maar toch een hoge slagvastheid en stijfheid hebben. Daarnaast heeft het ook voor buitentoepassingen een langdurige lichttransmissie. Hierdoor kunnen relatief grote oppervlaktes voorzien worden van een materiaal dat veel licht door laat. Het is daarnaast koud te buigen zodat er voor verschillende vormen gekozen kan worden.

Wat het vooral voor zwembaden en vijvers interessant maakt zijn de uitstekende thermische isolerende eigenschappen. Door de kanaalplaten blijft de warmte namelijk hangen, waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden bij het verwarmen van het zwembad. Dus kun je ook ‘s avonds langer van het zwembad genieten! Door het handig toepassen van ventilatieluiken is het zwembad te luchten en kan de temperatuur gereguleerd worden.

Wat voor zwembaden geldt, geldt natuurlijk ook voor vijvers. We zien hier vaak overkappingen om in de herfst en winter de vijvers vrij van bladafval en andere rommel te houden. Bovendien wordt dankzij de isolerende eigenschappen het overwinteren voor uw vissen een stuk aangenamer. 

Doordat polycarbonaat kanaalplaten geleverd kunnen worden met een speciaal montagesysteem, is het installeren eenvoudig. In deze complete montagesystemen zitten profielen, goten, schroeven en tape zodat je direct aan de slag kunt!