Een goede dakdekker zal je altijd vertellen dat goede isolatie van het dak erg belangrijk is. Het verhoogt je wooncomfort, verhoogt de waarde van je woning, en heeft een gunstig effect op je energiegebruik. Met de toenemende vraag naar energiebesparing zie je dat er steeds vaker over isolatie wordt gesproken, maar hoe gaat het nu eigenlijk in zijn werk? Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden.

De mogelijkheden voor dakisolatie

De twee belangrijkste vormen van dakisolatie zijn isolatieplaten en glaswol. Voor het plaatsen van deze platen heb je in de meeste gevallen de hulp van een dakdekker nodig. Het plaatsen van glaswol kunnen mensen vaak zelf doen. Denk bij het plaatsen van de glaswol wel aan handschoenen! De isolatieplaten moeten vakkundig geplaatst worden om het goede rendement te behalen en is daarom niet iets dat men vaak zelf doet. Als je een dakdekker in de arm neemt weet je zeker dat het goed gebeurt.

Behoud de warmte in je huis

De voordelen van isolatie zijn welbekend. De warmte blijft beter behouden in je huis. De isolatieplaten, of de glaswol, zorgen voor een extra barrière tussen de warme lucht binnen en de koude buitenlucht. Denk aan de werking van dubbelglas ten opzichte van enkelglas. Bijkomend voordeel is dat de isolatie ook vaak een dempende werking heeft ten opzichte van geluid. Een fijne bijkomstigheid, vooral als je in een luidruchtige omgeving woont. Maar ook zonder die meevaller, betekent het natuurlijk vooral een besparing van de stookkosten!

Denk aan de energiekosten

In het huidige klimaat van energiebesparing en verlaging van CO2-uitstoot is het isoleren van je woning een uitstekende keuze. Het blijft lekker warm in huis, terwijl de kosten om het huis warm te stoken omlaag gaan. In de toekomst zal de prijs van gas snel gaan stijgen, dus is het verstandig om op tijd met isoleren te beginnen. Er zijn ook andere manieren om de isolatie van je dak te verbeteren, zoals een modern groen dak. Deze milieubewuste bedekking heeft een betere isolerende werking dan gebruikelijke vormen.

Bel de dakdekker

Er zijn erg veel mogelijkheden en het is moeilijk om zelf alles te onderzoeken. Zeker met de huidige ontwikkelingen in de techniek omtrent energiebesparing is het lastig om bij te blijven. Neem contact op met een vakkundige dakdekker, die kan je vertellen wat het beste aansluit bij jouw woning, wensen en budget. Samen komen jullie ongetwijfeld tot de beste manier om jouw huis zo goed mogelijk te isoleren. Dan zit je er snel warmpjes bij.