Veel extra spullen kwijtraken kan via slim gebruik van loze ruimten

In huis bevinden zich op tal van plekken, zonder dat veel woningbezitters zich dit realiseren, loze ruimtes. Dit soort plekken zijn ideaal, omdat zich extra opbergmogelijkheden in loze ruimtes voordoen waar je veel spullen kwijt kunt. Op die manier kun je jouw woning slim logistiek indelen en ruimte creëren op plekken waar je meer plek nodig hebt. Met onderstaande extr opbergmogelijkheden in loze ruimtes kun je dus je voordeel doen. We hebben 5 opbergideeën voor loze ruimtes verzameld waar je direct mee aan de slag kunt!

1. Benut de loze ruimte onder de gootsteen

Extra opbergmogelijkheden in loze ruimtes vind je in de eerste plaats in de keuken. In de keuken kun je het afgesloten kastje direct onder het keukenblad losmaken en er een schuif- of scharniermechanisme in plaatsen om zo een openkiepend kastdeurtje te creëren. De achterzijde van het deurtje kun je gebruiken om reservesleutels op te hangen aan schroeven. Of je monteert er een bakje in om bijvoorbeeld extra bestek in kwijt te kunnen.

bron: https://nl.pinterest.com/pin/388083692888725362/

2. Onder de trap is veel bruikbare ruimte over

In een lijstje met 5 opbergideeën voor loze ruimtes mag zeker de trap niet overgeslagen worden. Onder de kast kun je zelf lades maken, die bijvoorbeeld handig zijn om schoenen, pantoffels en laarzen in op te bergen. Veel Nederlandse trappen staan in het verlengde van of in de entreehal. Ideaal, want je hebt nu geen last meer van rondslingerend schoeisel in de hal en bij de voor- of achterdeur.

bron: https://nl.pinterest.com/pin/524528687846806436/

3. Verticale schuifladekast in de badkamer

Extra opbergmogelijkheden in loze ruimtes kun je ook vinden in de badkamer. Daar kun je de verticale ruimte goed benutten door naast de wastafel een smalle en hoge ladekast neer te zetten. Hierin kun je veel verzorgingsmiddelen kwijt, zoals shampoo, cosmetica, geurtjes en/of tandpasta. Ideaal, want voortaan ziet de badkamerruimte er veel opgeruimder en overzichtelijker uit.

4. Een rek aan de binnenkant van keukenkastdeuren

Keukenkastdeuren kun je aan de achterkant voorzien van haken of een deurrekje. Hierin kun je dan bijvoorbeeld theedoeken of de deksels van pannen kwijt. Zo slingeren de deksels niet meer tussen de pannen door en kun je ook de pannen gemakkelijker opstapelen

5. Houten bakjes gebruiken

Extra opbergmogelijkheden in loze ruimtes kun je ook creëren door houten opbergvakjes aan de binnenzijde van de kelderdeur of een deur van de keukenkast aan te brengen. Hierin kun je dan bijvoorbeeld aluminiumfolie of diepvrieszakjes opbergen.