De centrale verwarming – of CV – is een van de belangrijkste voorzieningen in elke woning of bedrijfspand. De installatie van de verarming is echter geen eenvoudige opdracht en dat is dan ook waarom je hiervoor beroep zou moeten doen op een professional. 

Natuurlijk zijn er bepaalde belangrijke tools voor nodig om dat werk tot een goed einde te brengen. Het volgende overzicht geeft enkele van de belangrijke tools voor een CV monteur, alsook wat meer informatie! 

Het gereedschap van een CV monteur 

De CV monteur houdt zich bezig met alles wat met verwarming te maken heeft: de installatie van de CV ketel zelf, het onderhouden van de leidingen en het plaatsen van eventuele voorzieningen. Hiervoor zijn enkele belangrijke stukken gereedschap nodig, waaronder: 

Een pijpsnijder 

De pijpsnijder is van essentieel belang voor de CV monteur die het beste uit zijn werk wil halen. Een dergelijk apparaat wordt gebruikt om koperen buizen (of andere materialen) zorgvuldig en efficiënt te snijden, zodat ze precies de goede lengte hebben voor gebruik in de situatie. Er zijn heel wat mogelijkheden verkrijgbaar maar als je kiest voor een vooraanstaand merk ben je zeker van een mooi resultaat! 

Een handperstang 

Ook de handperstang behoort tot het belangrijkste gereedschap van een CV monteur en wel omdat zowel CV- als waterleidingen ermee losgekoppeld kunnen worden. Dergelijk materiaal is stevig, betrouwbaar en in verscheidene formaten en types verkrijgbaar, waardoor je voor jouw noden en situatie zonder twijfel precies de goede optie kunt vinden. 

Een slangklem 

Een CV-monteur werkt keer op keer met slangen, buizen en pijpen – en om die optimaal en veilig te kunnen bevestigen, zijn ook zogenaamde slangklemmen nodig. Dergelijke klemmen zijn erg licht en fijn maar verlenen zich toch perfect om buizen en slangen stevig aan elkaar te verbinden. 

Een ringsleutel 

De ringsleutel mag natuurlijk ook niet vergeten worden als het gaat om CV monteur gereedschap. Een ringsleutel heeft zowel een kleine als grote kop en wordt vooral gebruikt om schroeven vast en los te draaien – bijvoorbeeld aan de CV ketel of verbindingen van leidingen. 

tools voor een cv monteur

Kies altijd voor materiaal van kwaliteit! 

Zowel voor doe-het-zelvers als voor professionele CV monteurs is het van groot belang om gebruik te maken van kwalitatief materiaal. Bovenstaande tools zijn enkele van de belangrijkste voor deze specialist en helpen dan ook om de installatie van de CV ketel en andere werkzaamheden tot een goed einde te brengen!