Dag in dag uit belandt er van alles en nog wat in het riool. Neem bijvoorbeeld etensresten en haren. Maar wat te denken van de uitwerpsel van mensen? Deze belanden ook allemaal in het riool. Dit ruikt allemaal niet bepaald fris, maar gelukkig ruik jij hier niets van. Althans, niet wanneer jij zorgt voor een goede beluchting van jouw riool. Belucht jij jouw riool niet regelmatig? Kijk dan niet raar op wanneer je binnen de kortste keren te maken krijgt met stankoverlast.

Opspattend water bij hevige regen

De voornaamste reden om jouw riool goed te beluchten is om stankoverlast tegen te gaan. Dit is echter niet de enige reden voor een goede beluchting. Een riool dat niet goed belucht is, kan bij hevige regenbuien namelijk ook te maken krijgen met problemen. Waarom? Omdat het regenwater in dat geval met grote snelheid het riool inspoelt. Naast water komt er hierdoor ook vaak lucht in de riolering. Deze lucht zoekt vervolgens een uitweg en dit is vaak een slecht belucht riool van een woning. Dit verklaart waardoor jouw wc kan gaan borrelen. In het ergste geval kunnen sanitaire voorzieningen zelfs gaan overstromen. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten. Zorg er daarom voor dat de riolering van jouw woning goed belucht is. In dat geval krijg jij niet te maken met dergelijke problemen.

Schakel een professional in voor een goed belucht riool

Heb jij te maken gehad met een borrelende of overstromende wc? Dan wordt het de hoogste tijd om jouw riolering te beluchten. Probleem is alleen dat de meeste mensen geen idee hebben hoe zij dit moeten doen. Niet gek, want dit is ook geen klus die jij zelf uitvoert. Voor de beluchting van jouw wc kun je beter een beroep doen op de LPS Ontstoppingsdienst. Deze professionele loodgieters kunnen jouw riool beluchten en je behoeden voor problemen.