Heb je een bakstenen gevel, een gevel met stuc of cement bekleding en wil je hem een laag verf geven zodat hij er weer als nieuw uitziet? Dan kies je niet alleen verf die je gevel een meerwaarde geeft. Je kiest ook verf die je gevel zo lang mogelijk onderhoudsvrij maakt. Wij gingen voor jou op zoek naar zeer slijtvaste verf en kwamen daarbij uit op Sikkens Rubbol XD High Gloss. Wat mag je van een dergelijke verf verwachten? Wij leggen het hieronder in detail uit.

Aan welke eisen moet goede verf voor je gevel voldoen?

In onze vochtige en soms koude streken heeft verf op de gevel heel wat te verduren. Het beste kies je dan ook voor verf die extreme weersomstandigheden aankan. Maar denk ook aan krassen op de muur, bijvoorbeeld doordat je je fiets er tegenaan stalt of omdat je nogal actieve kinderen hebt die al eens tegen de gevel durven voetballen. Sikkens Rubbol XD High Gloss is een sterke verf die lang zijn oorspronkelijke uitstraling bewaart. Deze verf is kras- en slijtvast en behoudt zijn oorspronkelijke kleur. Ze is de eerstvolgende 10 jaar helemaal onderhoudsvrij. Je bent dus voor een hele tijd gerust en zonder zorgen over je gevel. Van een goede gevelverf verwacht je ook dat ze makkelijk te verwerken is. Je gevel schilderen is immers een zeer grote job die heel wat tijd in beslag neemt. Makkelijk aan te brengen verf is dan geen overbodige luxe. Sikkens Rubbol XD High Gloss is een verf die zeer makkelijk verwerkt wordt. Dus geen nood, met een dergelijke verf pak je heel makkelijk zelf je gevel aan. Je bespaart er heel wat geld mee als je het zelf doet.

Niet alleen je gevel krijgt een beurt

Wanneer je voor het verven van je gevel staat, overweeg dan ook je ramen en deuren te verven. Je kan ervoor kiezen om je ramen en deuren met dezelfde verf, dus in dezelfde kleur, te schilderen. Op die manier heb je zo weinig mogelijk overschot aan verf. Of je kiest dezelfde verf Sikkens Rubbol XD High Gloss, maar dan in een contrasterende kleur. Het kan allemaal! Deze verf is namelijk zowel voor gevelbekleding als voor hout geschikt. Misschien heb je nog een plantenbak of een tuinmuur die je me wil schilderen? Het kan met deze verf. Zorg ook dat je goed voorbereid bent met een gevelsteiger en de juiste tools om de klus aan te pakken. 

Kies voor duurzaamheid

Heb jij aandacht voor het milieu? Dan kan je hiermee rekening houden als je verf kiest. En ook hierbij komt de verf Sikkens Rubbol XD High Gloss perfect in aanmerking. Ze is namelijk 40 tot 60% vervaardigd op basis van biologische producten. Ook dat is mooi meegenomen. Wacht niet langer en ga aan de slag, zo veel rapper heeft je huis een nieuwe look!