Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je tuin een opfrisbeurt geeft, maar ideeen voor tuinafscheidingen kunnen een grote bijdrage leveren aan een nieuwe look. Of het nu gaat om een ​​likje verf of als je van plan bent de oude schutting of heg helemaal te vervangen. De mogelijkheden zijn enorm, van een klassieke afrastering met een leilinde of een houten schutting.

Weten wat je opties zijn, zal het proces gemakkelijker maken en daarom leek het ons een goed idee om de beste ideeen voor tuinafscheidingen te noemen. Als je optimaal van de ruimte wilt genieten, komt er wat werk bij kijken, of het nu gaat om het vervangen of onderhouden van een tuinhek, onkruid wieden en maaien, of het opnieuw inrichten van enkele belangrijke elementen om de tuin een geheel nieuwe look te geven.

Het tuinhek is een onderdeel van een tuin dat vaak over het hoofd wordt gezien en wordt verbannen naar het rijk van het praktische. De belangrijkste functie van een omheining kan zijn om de ene tuin van de andere af te scheiden, een handige grens te vormen die we allemaal respecteren, maar we mogen het belang ervan niet onderschatten. Het type schutting dat je hebt, heeft veel invloed op de uitstraling van je tuin.

Klassieke afscheiding met leilinde

Je kent ze vast wel, de leilinden. Deze bomen worden vaak gebruikt om een afscheiding aan te geven. Niet alleen hebben ze een klassieke uitstraling, maar je kunt ze breed of kort snoeien.

Zet de dingen op hun kop

Denk buiten de gebaande paden als het om de afrastering gaat en wees creatief. Je hoeft schuttingen niet te gebruiken in de richting waarin ze noodzakelijkerwijs bedoeld waren, vooral als het niet in de ruimte past. Gebruik schuttingen met verticale panelen op hun kant gedraaid om een ​​schutting te creëren die anders werkt voor de ruimte. Het stelt je ook in staat om potplanten en tuingereedschap aan de horizontale lamellen te hangen, waardoor er ook opbergruimte ontstaat en je een speels effect creëert. 

Een bamboe afscheiding

Tuinhekken worden niet alleen gebruikt langs de grenzen van een ruimte, maar kunnen ook worden gebruikt om verschillende gebieden binnen het perceel te verdelen. Bamboeschermen zijn hier geweldig voor, omdat ze licht van gewicht zijn, zodat je ze zelf kunt installeren. Ze kunnen ook op de gewenste maat worden geknipt, en eventuele restjes vormen prachtige bloembed randen.

Zwart in de tuin

Zwart lijkt misschien een gedurfde keuze voor een schutting, maar door de jouwe in deze tint te schilderen, zal het groen eromheen juist groener lijken! Frisse groentinten tegen het zwart van je schutting laten ze nog meer opvallen en geven een eigentijdse look die eenvoudig te realiseren is. Maak de look af door een snoer van kerstverlichting langs de bovenkant te hangen, die ’s nachts een gezellige gloed geeft.