Glazen balustrades zijn een visueel genot

Houdt u als architect of installateur van een oogstrelende en charmante uitstraling? Kies dan voor een glazen balustrade in uw ontwerp. Glazen balustrades zijn een voortreffelijk alternatief voor relingen of hekwerk. Ze worden gebruikt in trappenhuizen, op balkons, voor een vide of op een galerij. Waarom zijn balustrades van glaswerk zo mooi? Omdat u met een balustrade een superieure, luxueuze sfeer creëert die indruk maakt op iedereen die het ziet. Balustrades van glas vormen een waar visueel genot. Maar naast het feit dat glazen balustrades een lust voor het oog zijn, hebben ze ook nog enkele andere interessante pluspunten.

1. Transparantie en vergezichten

Doordat glazen balustrades veel licht doorlaten, zorgen ze voor ruimten die groter lijken en goed verlicht zijn. De transparantie van glazen balustrades is met name ideaal als u een winkelpand ontwerpt of een ruimtelijke sfeer wilt creëren in een bedrijf, woning of kantoorgebouw. Ook scholen maken veel gebruik van glaswerk als balustrade, zodat de grotere ruimtes goed overzichtelijk blijven en het personeel een goed zicht houdt op wat er in het schoolgebouw gebeurt.

2. Licht en warmte waar u niks voor hoeft te betalen

Het mooie is van de transparantie van glazen balustrades is dat de lichtinval feitelijk gratis is. Zonlicht kost niks. Een glazen balustrade helpt dan ook mee om energie te besparen. Niet alleen hoeft u de verlichting minder lang en minder vaak in te schakelen. Ook komt er via het zonlicht gratis warmte binnen. De stookkosten vallen daardoor natuurlijk lager uit. Een gratis cadeautje van moeder natuur dat u optimaal benut als u kiest voor een of meer balustrades van glas in uw pand, winkel, kantoor of woning.

3. Sterk en goed glas

Als u kiest voor een beglaasde balustrade, krijgt u een balustrade met sterk glas geleverd. Het gebruikte glas wordt ook wel installatieglas genoemd. Dit is een gelaagd-gehard glas dat zeer sterk is. Het glas dat in balustrades gebruikt wordt moet natuurlijk veilig zijn en tegen een stootje kunnen. U hoeft dus niet bang te zijn dat bij de eerste de beste stoot het glas aan diggelen valt. In glazen balustrades wordt namelijk alleen veilig kwaliteitsglas gebruikt.

4. Moderne en eigentijdse sfeer

Glazen balustrades staan hoe dan ook garant voor een pand dat er modern en eigentijds uitziet. Tegelijk is glas een slimme keuze, omdat u de garantie heeft dat deze toepassing tijdloos is. Over 30 jaar kunt u nog steeds een balustrade met glas gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u qua interieur- of exterieur stijl achterloopt. Houdt u van een oogstrelende oplossing…? Dan kunt u eigenlijk niet anders dan kiezen voor een balustrade van glaswerk.