Verschil laagpolige en hoogpolige vloerkleden

Een hoogpolig vloerkleed is een vloerkleed dat warmer, dikker en speelser is dan een laagpolig vloerkleed. De kleedharen zijn een stuk langer en staan meer rechtop dan een laagpolig kleed, dat strakker en gladder is. Wellicht denk je er voor jezelf over na om een mooi hoogpolig vloerkleed aan te schaffen. Wat ons betreft maak je dan een verstandige keuze, want hoogpolige vloerkleden hebben een flinke hoeveelheid pluspunten. We werken de belangrijkste hieronder voor je uit!

Genieten van wat extra warmte

Hoogpolige vloerkleden voelen een stuk warmer aan dan laagpolige kleden. Vooral in de herfst en winter zijn deze kleden heerlijk, omdat ze jouw voeten lekker snel opwarmen. Met een strak, laagpolig kleed duurt het een stuk langer voordat jouw voeten en tenen op de juiste temperatuur zijn.

Grote keuze aan modellen, kleuren en varianten

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe jouw interieur is ingedeeld en van welke woningstijl je houdt. Hoogpolige vloerkleden die goed in jouw kamer passen, zijn namelijk altijd wel te vinden. Zo zijn er tal van hoogpolige patchkleden, maar is ook de keuze aan hoogpolige traditionele vloerkleden, moderne varianten of veelkleurige uitvoeringen enorm groot. Zoek goed, laat je verrassen door de enorme keuze op dit gebied en kies jouw perfecte vloerkleed uit!

Optimale zachtheid en comfort

Een niet onbelangrijk kenmerk van een hoogpolig vloerkleed is dat deze extra zacht zijn en uiterst comfortabel aanvoelen. Niet alleen het oog wil wat, maar ook jouw zintuigen en tastzin kunnen wel wat positieve aandacht gebruiken. Probeer het maar eens uit: ga een keer lekker languit op een hoogpolig kleed liggen om een boek te lezen. Zo zacht en comfortabel maak je het zelden mee!

Eenvoudig schoon te houden

Het schoonhouden van hoogpolige vloerkleden is gemakkelijker dan veel mensen denken. Kies wel altijd voor een reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor hoogpolige vloerkleden. Zo voorkom je dat het tapijt onnodig verkleurd of gaat slijten, en blijft jouw hoogpolige vloerkleed in een veel betere staat. Zorg er verder voor dat je regelmatig de stofzuiger ter hand neemt om het kleed schoon te zuigen. Twee keer per week het kleed strak en grondig zuigen zorgt voor een fris en schoon oppervlakte. En ten slotte deze tip: mocht het onverhoopt gebeuren dat er op het hoogpolige kleed wordt gemorst, wrijf de vlekken dan nooit weg. Kies voor deppen met lauwwarm water om de vlekken niet groter te maken dan ze zijn.