Wist je dat een trapleuning een erg belangrijk onderdeel is van de trap? Het zorgt ervoor dat je niet alleen goede geleiding vindt naar boven, je verlaagt het risico van vallen als je bijvoorbeeld uitglijdt op een gladde tree of een verkeerde beweging maakt. Tegenwoordig heb je een ruime keuze uit designs die passen bij jouw trap.

Authentiek en stevig

Een trapleuning dient sterk en stevig te zijn om jou voldoende steun te geven als je naar boven loopt. In een landelijke stijl vind je hier prachtige designs voor die ook zeer lang meegaan. In plaats van een traditionele houten leuning kan je ook eens kijken naar een leuning in de vorm van een tak. Maar dat is natuurlijk je eigen voorkeur. Een trapleuning kopen wordt zo geen verplichting meer, maar een leuke zoektocht.

Modern en stijlvol

In een modern interieur kies je uiteraard voor de stijlvolle en strakke trapleuningen. Denk aan aluminium varianten waarin je een kleur kiest die goed past. Of je geeft een sterk contrast met de muur, denk aan zwart met een witte achtergrond. Dit is iets wat in de moderne interieurs hot is. Maar je kunt zelfs nog een stap verder gaan: wat dacht je van mooie LED verlichting die in de trapleuning is gebouwd? Zo heb je niet alleen een prachtig design, maar is het ook erg functioneel doordat je goed de traptreden kunt zien. Dit geeft zo ook weer wat extra veiligheid.

Stoer met een industrieel tintje

Een industrieel interieur is kenmerkend door gebruik van diverse opvallende metalen details en houtwerk. Je trapleuning in deze stijl? Dat is mogelijk! Door gebruik te maken van bijvoorbeeld steigerbuizen heb jij in no-time een erg originele trap. Hou wel rekening met de vormen van de trap, soms heb je gebogen leuning nodig bij bepaalde stukken. Je moet zeker weten dat dit mogelijk is met deze stijl. Naast het uiterlijk, moet je ook genoeg grip kunnen houden.

Terug naar vroeger

Ook een vorm van vintage en retro is iets wat je op het gebied van trapleuning kunt aanpakken. Kijk goed naar de elementen en kleuren die vroeger zijn gebruikt, op deze manier kan je de leuningen en de traptreden een authentieke look van vroeger geven. Doe inspiratie op bij diverse vintage winkels.