De cirkelzaag en de decoupeerzaag. Twee handige elektronische zagen, maar wat is het verschil nu precies en voor welke kun je het beste gaan, als je van plan bent om er eentje aan te schaffen?
Hieronder lees je meer over de eigenschappen van zowel de decoupeerzaag als de cirkelzaag:

De cirkelzaag

Met een cirkelzaag zaag je binnen no time kaarsrecht het gewenste hout door. Zeker als er een geleiderail gebruikt wordt, is het praktisch onmogelijk om niet recht te zagen. Bochten zagen daarentegen lukt echter niet.
Dit komt door het grote zaagblad van de cirkelzaag.
De cirkelzaag is doorgaans een stukje duurder in aanschaf dan de decoupeerzaag, maar garandeert behalve garantie, natuurlijk ook vakwerk. Daarnaast is hij vriendelijk in gebruik en zal je voor een zeer lange tijd bijstaan in de meest ingewikkelde klussen.

cirkelzaag

Afbeelding: www.bouwfac.nl

De decoupeerzaag

De decoupeerzaag heeft als belangrijkste eigenschap dat het zeer scherpe bochten kan zagen. Recht zagen, daarentegen, is wel mogelijk, maar dan wel met behulp van een geleiderail. Heel stabiel is het echter niet. Het is dus slim om vooraf even te kijken wat de meest voorkomende werkzaamheden gaan worden. Voordeel van een decoupeerzaag is wel dat hij wat goedkoper is dan de cirkelzaag. Ben je een beginnende klusser, dan kan dit een goed alternatief zijn. Zeker ook als je hem maar zo nu en dan wilt gaan gebruiken.

decoupeerzaag

Meten is weten

Als je van plan bent een van de twee aan te schaffen, blijft het dus echt belangrijk om bij jezelf na te gaan, waar je hem precies voor wilt gaan gebruiken. Natuurlijk is het aanbod van de zagen groot. Hoe meer gadets en dus meer mogelijkheden, hoe meer de prijs in aanschaf zal oplopen.
Ben je een beginnende klusser, hou het dan eenvoudig. Je hoeft niet direct de meest geavanceerde zaag aan te schaffen, die er op de merkt te vinden is.
Leen er desnoods eerst eentje, om op die manier uit te vinden of het echt wel past bij jou. Je kan dan alsnog een eigen exemplaar kopen. Immers, niets is zo prettig als je eigen gereedschap klaar hebben liggen.