Wanneer je op zoek bent naar een nieuw zitmeubel voor in je woning is een rotan stoel een erg leuke keuze. Tegenwoordig zie je deze stoelen steeds vaker terugkomen in diverse interieurstijlen, deze stoelen zijn namelijk erg goed te combineren met verschillende materialen en kleuren. Daarnaast is er voor vrijwel iedere toepassing wel een geschikte rotan stoel voor binnen te vinden, of dit nu een eetkamerstoel of een loungestoel is. Ook op het gebied van kleuren is er steeds meer keuze, in deze blog proberen we je dan ook een eindje op weg te helpen!

Wat is rotan nou precies?

Rotan is een zeer stevig materiaal dat gewonnen wordt uit de rotanpalm. Met de stengels van deze palm worden allerlei soorten woonaccessoires gemaakt, waaronder meubels. Doordat deze stengels gevlochten worden kunnen erg stevige producten gemaakt worden. Dankzij de natuurlijke uitstraling van deze producten zijn ze perfect om een leuke sfeer in je woning te brengen, en ook het comfort dat een dergelijke stoel je biedt is erg fijn! Wat zoek je nog meer?

Welke soorten rotan stoelen zijn er?

Zoals gezegd is er op het gebied van rotan stoelen erg veel keuze met betrekking tot typen en uitvoeringen. Zo zijn er bijzonder fraaie rotan eetkamerstoelen te verkrijgen met een fijn comfort die het tafelen erg aangenaam maken, hierdoor kan je zonder problemen tijdenlang doorbrengen aan je eettafel!

Ook voor in de woonkamer zijn er verschillende stoelen te verkrijgen die perfect zijn om je een aangenaam comfort te bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie rotan fauteuil met een bijpassend voetenbankje, ook deze zijn tegenwoordig te verkrijgen in verschillende kleuren waardoor je de leukste combinaties gewoon zelf kan maken! 

Heb je liever een item dat bijzonder is en als echte blikvanger in je woning dient? Kies dan voor een rotan hangstoel! Deze zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende formaten zodat je voor de grootte van jouw woonruimte de geschikte stoel kan vinden. 

De juiste kleuren kiezen

Zoals we al even kort aanhaalden zijn er tegenwoordig steeds meer verschillende kleuren stoelen in omloop. Dit geeft je verschillende opties met betrekking tot het inrichten van je interieur, zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal kleuren met elkaar te combineren. Zo creëer je jouw eigen unieke interieur. Met name voor rond de eettafel is dit een leuk idee, maar ook in de woonkamer kan je dit doen met fauteuils en voetenbankjes! Denk er ook eens aan om rotan stoelen te combineren met een zachte vacht of een leuk sierkussen.