Je bent al een tijdje uitgekeken op je vloer. Die oude planken staan je niet meer aan. Of die vlek in die vloerbedekking is nu toch wel aan vervanging toe. Kortom, het is tijd voor een nieuwe vloer. In vloeren zijn er wel oneindige mogelijkheden. Er kan gekozen uot allerlei soorten materiaal en ook allerlei kleuren zijn beschikbaar. Dus wat doe je? Als je van een snelle en makkelijke oplossing houdt, is de tapijttegel een absolute tip.

Voordelen tapijttegels

Tapijttegels hebben vele voordelen. Ten eerste kun je zelf bepalen hoeveel je er nodig hebt en dus hoeveel je er wilt aanschaffen. Ten tweede is een tapijtegel ook erg praktisch. Wanneer je bijvoorbeeld in een onhandige bui weer een glas melk of yoghurt hebt omgeslagen, is meteen je nieuwe vloer weer verpest. Nee dus. Met een tapijttegel is dit geenszins het geval. Je haalt de vieze tegel er gewoon uit en vervangt hem door één nieuwe. Je hoeft dus niet weer in een hele nieuwe vloer te gaan investeren. Probeer dat maar eens te bereiken met andere vloeren. Een ander voordeel van tapijtegels is dat ze relatief goedkoop zijn. Goedkope tapijttegels zijn daarnaast in vele soorten en maten te verkrijgen. Hierdoor is het mogelijk een mooie vloer te creëren met je favoriete kleur of als je creatief wilt zijn kun je een aantal kleuren en materialen (hoogpolig of laagpolig) met elkaar combineren om zo een bijzondere en unieke vloer aan te leggen.

Hoe leg je een vloer met tapijttegels?

Een vloer aanleggen met goedkope tapijttegels is vrij eenvoudig. Zodra je je keuze hebt gemaakt voor de kleur en het materiaal van je tegel moet je er om te beginnen voor zorgen dat je een schone ondergrond hebt waar je de tegels op wilt gaan leggen. Is dit een betonnen, houten of stenen vloer? Zorg dan dat deze ondergrond vooraf goed geveegd en eventueel gedweild is, zodat er geen zandkorrels of stof meer op ligt. Als je wilt dat je nieuwe vloer van tapijttegels goed blijft liggen, maar tegelijkertijd makkelijk te verwijderen is, kun je het beste gebruik maken van dubbelzijdige tape. Deze kun je in iedere bouwmarkt verkrijgen. Elke tegel heeft 4 zijdes. Plak op elke zijde over de gehele lengte van die zijde de dubbelzijdige tape. Als je wilt besparen op je tape, dan kun je eventueel ook een ‘X’ maken op de tegels, dat scheelt je de helft aan tape. Vervolgens plak je de tegel op de ondergrond en stampt het even goed aan. Dit proces herhaal je met alle tegels en klaar ben je. Een geheel nieuwe vloer naar je eigen smaak voor weinig geld. Makkelijk te vervangen, aan te passen of te verwijderen. Tapijttegels zijn een ideale oplossing.