Inbouwspots zijn een steeds populairder wordende manier om wat extra sfeer in huis te brengen. Leuk is ook dat deze relatief gemakkelijk zelf te installeren vallen voor wie graag de handen uit de mouwen steekt. Heb je geen idee hoe daar exact aan te beginnen? Dan helpen we je in dit artikel graag op weg!

Welke spots kies je?

Het eerste wat je moet doen is een keuze maken wat voor spots je nu eigenlijk wilt. Neem eens een kijkje bij directlampen.nl, daar zul je zien dat er volop mogelijkheden zijn.  Er zijn LED en halogeen spots op de markt die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo zijn de LED spots duurder in aankoop, maar kennen ze een hoger rendement en gaan ze langer mee. Bovendien is het ook zo dat LED spots een stuk minder warmte ontwikkelen dan halogeen spots en ook dat is iets om rekening mee te houden.

Aan de slag!spots

Het eerste wat je moet doen is natuurlijk de stroom uitschakelen van de stroomkring waaraan je gaat werken. Heb je dat gedaan? Dan zaag je met een klokboor of een steekzaag een opening in het plafond. Zorg er natuurlijk wel voor dat je kiest voor het juiste formaat klokboor. Even dubbelchecken met de gebruiksaanwijzing kan geen kwaad.

De volgende stap is de spot met de bedrading verbinden. Dit doe je door eerst en vooral de kabel door het boorgat te trekken. Vervolgens strip je het uiteinde van de kabels bloot en sluit je ze aan. Dit doe je met behulp van de lusterklem in het contactdoosje. Het spreekt voor zich dat het hier uitkijken is dat je de juiste kleuren bij de juiste kleuren aansluit. Installeer je gelijk meerdere spots? Dan moet je ze parallel schakelen. Dat betekent dat er telkens ook een draad naar de volgende spot moet vertrekken. De laatste stap? De spot met behulp van het klemsysteem in de opening bevestigen. Plaats deze voorzichtig in het midden van de opening zodat de spot overal mooi egaal over de rand komt.

Nog een gouden tip? Zorg ervoor dat als je kiest voor halogeen spots deze niet bedekt worden door isolatie. Doordat halogeen spots ook warmte uitstralen zorgt dit voor brandgevaar. LED spots zijn dan weer geen enkel probleem.

Goede spots vinden

Lijkt het je wel wat om leuke spots te installeren die je bijvoorbeeld kunt dimmen voor een romantische avond? Dan weet je nu hoe ze te installeren, maar nog niet waar je er terug kunt vinden. Surf even naar de website Directlampen.nl en bekijk het assortiment. Je vindt er tal van spots terug die passen bij elke stijl en met diverse functies zodat je er zeker eentje naar wens op de kop kunt tikken. Veel plezier ermee!