Het betreden van een woning doe je meestal via de hal. De hal vormt de toegang tot de woning en geeft een eerste indruk van je huis. Toch is de hal vaak een ondergeschoven kindje en wordt er aan het uiterlijk van de hal niet veel aandacht besteed. Dat is toch wel jammer, want binnenkomen in een gezellige of mooi ontworpen hal geeft al een hele andere indruk dan dat je hem heel standaard inricht. Daarom hierbij enkele tips om aan te denken bij het opknappen van je hal.

Trap

In de meeste woningen is de trap naar boven een prominent onderdeel van de hal. Het is dan ook belangrijk dat de trap er altijd goed uitziet. Je kunt van de trap daarom ook een pareltje voor de hal maken. Zorg in ieder geval dat de trap fraai bekleed is. Dit kan met bijvoorbeeld een likje verf of een mooie en strakke trapbekleding. Heel speciaal wordt de trap, wanneer je de treden bekleed met LED verlichting. Het is niet alleen heel mooi, maar ook functioneel, wanneer je in het donker de trap betreedt.

Verlichting

De entree in je woning wordt meer indrukwekkend door bijvoorbeeld een heel bijzondere lamp in de hal op te hangen. Niet een standaard lamp of spotjes, maar echt een bijzonder exemplaar wat de aandacht trekt. Neem bijvoorbeeld één van de heel bijzondere lampen van Moooi. Moooi heeft enkele bijzondere opvallende lampen in de collectie, zoals een kroonluchter of een bol hanglamp. Met een bijzondere hanglamp van Moooi weet je zeker dat je de aandacht trekt.

Plafond

In de hal wordt de aandacht, mede door de trap vaak naar het plafond geleidt. Het plafond in de hal moet er dan ook altijd mooi uitzien. Je kunt het plafond in een bijzondere kleur schilderen, maar je kunt het ook een klassieke uitstraling geven door het gebruik van ornamenten. Ook zijn teksten op plafonds en wanden helemaal in. Je kunt de bezoeker via het plafond voorzien van een mooie welkomsttekst. Dit maakt je hal heel uitnodigend.

Meubels in de hal

Meubels, zoals een kastje en uiteraard een kapstok staan vaak in de hal, maar worden meestal als een noodzakelijk kwaad gezien. De hal is vaak maar een kleine ruimte en veel ruimte voor bijzondere meubels is er dan niet. Kies daarom één van de bijzondere kasten van Muuto. De collectie van Muuto is stijlvol en modern en kunnen een blikvanger voor de hal worden. Zo heeft Muuto bijzondere knoppen voor aan de wand, die dienst kunnen doen als kapstok of een fraaie en strakke wandmeubel.

Vloer

De vloer moet er uiteraard altijd netjes uitzien. Wel is de vloer onderhevig aan de eerste inloop, dus houdt daar rekening mee, met een fraaie en strakke inloopmat. Tapijt is in een hal daarom ook nooit een goed idee. Je moet natuurlijk ook rekening met jezelf houden dat het gemakkelijk schoon te maken is. Kies voor de hal daarom een mooie gladde vloer.