Je bent lekker je woning opnieuw aan het inrichten naar je nieuwe stijl, op een gegeven moment kom je ook bij de ramen uit. Hoe kan je deze het beste aankleden? Kijk eens naar de mogelijkheden van jaloezieën. Je hebt diverse soorten jaloezieën, laat je inspireren en kijk welk type bij jou past.

Houten jaloezieën

Ze zijn stijlvol en robuust: houten jaloezieën. Ze geven een stoere sfeer aan je keuken, woonkamer of andere kamer waar je ze ophangt. Je kunt makkelijk het licht regelen met de koorden, daardoor regel je ook meteen de privacy door de jaloezieën in een bepaalde hoek te openen. Een ander voordeel van houten jaloezieën is de isolerende functie om warmte tegen te gaan in de zomer en de warmte binnen te houden tijdens de winter. Alhoewel ze makkelijk in onderhoud zijn, kunnen ze niet goed tegen vochtige ruimtes. Het beste kan je ze dus niet in een badkamer ophangen.

Aluminium jaloezieën

Wanneer je deze variant haalt, heb je echt iets strak en moderns in huis. Met nog eens diverse kleurmogelijkheden bepaal jij hoe je de ramen kleurt. De lichtinval is ook goed te bepalen dankzij de hoeken die je kunt draaien. Daarbij is het materiaal nog eens vochtbestendig, ideaal dus om te gebruiken in de badkamer. Kies uit een kleur die bij jouw interieur past, op Topjaloezieën vind je genoeg keuze.

Bamboe jaloezieën

Als je iemand bent die voor zowel uniek design als duurzaamheid gaat, dan sla je met bamboe twee vliegen in een klap. Het heeft hetzelfde idee als de houten uitvoering, echter is dit materiaal lichter en dunner. Hierdoor is het makkelijk te plaatsen bij kleinere. ramen, zoals boven een deur. Ook kan je voor bredere randen kiezen, een stijl die ook populair is en vaker wordt gebruikt. Het grote voordeel van bamboe ten opzichte van hout is dat de bamboeplant erg snel groeit als het gekapt is. Dit maakt het meer duurzaam.

PVC jaloezieën

Dit materiaal is net als aluminium erg geschikt voor de vochtige ruimtes. Maar wat het materiaal nog meer interessant maakt is dat het het uiterlijk kan hebben van diverse houtsoorten. Zo lijkt het toch net alsof je gebruik maakt van hout, maar dan vochtbestendig en het is net zo makkelijk te onderhouden.

Wat kiezen?

Weeg de belangrijkste voor- en nadelen af, kies daarna een stijl en kleur die mooi in het interieur valt, zo vind je de jaloezie die bij jou past. Als je nog niet erg bekend bent met de verschillen en kleuren van de materialen, laat je dan inspireren door het aanbod van Topjaloezieën.