Ken jij het belang van de tuin bij je woning? Interieurstylisten zien de tuin vaak als het verlengde van de woonkamer. De vrolijke vlinders en bijen maken je gelukkig, evenals dat het gazon in de tuin je kinderen de mogelijkheid biedt om zich uit te leven. Het is om deze reden aan te raden om een renovatie van je woning te combineren met het aanpakken van de tuin. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om de tuin van een bijgebouw te voorzien? De verschillende voordelen van bijgebouwen maken de keuze bijzonder interessant. Zo kun je een bijgebouw als los kantoor bij je woning gebruiken, wat sinds het hybride werken steeds relevanter geworden is. Of gebruik het bijgebouw om met vriendinnen af te kunnen spreken, op het moment dat je partner in de woonkamer aan het werk is. Het bijgebouw biedt je de kans om je even terug te trekken. 

Maak van je tuin een exclusieve wellness 

Afspreken met vrienden en vriendinnen kan ook in de jacuzzi, wanneer je van jouw tuin een exclusieve wellness maakt. Zo hoef je de deur niet meer uit om te ontspannen in de spa of bijvoorbeeld sauna. Houd er rekening mee, dat de tuin groot genoeg moet zijn om hier dergelijke elementen aan toe te kunnen voegen. Je wilt voorkomen dat de spa of sauna te nadrukkelijk aanwezig is; het zou je tuin onnodig rommelig maken. Een exclusieve wellness creëren stopt niet bij het laten plaatsen van een jacuzzi of sauna. Combineer dit met een palm- of olijfboom. Prachtige bomen, die de tuin karakter geven! 

Tip: er zijn verschillende blogs waarop je inspiratie op kunt doen voor de nieuwe indeling van de tuin bij je woning. Kijk eens hoe anderen hun exclusieve wellness aan huis hebben ingericht. 

Zorg voor voldoende groen in de tuin 

De tuin komt tot leven, wanneer je hier voldoende groen aan toevoegt. Het gebruik van een palm- of olijfboom is een goede eerste stap. Combineer deze vormen van groen met een aantal borders, welke je kunt vullen met verschillende soorten heesters en kruipers. Let hierbij goed op de momenten dat deze planten in bloei staan. Een tuin is optimaal ingericht, wanneer hier het hele jaar door iets in bloeit. Zo is de tuin niet alleen in het voorjaar en de zomer mooi, maar ook in de herfst en winter.