Intex is een van de grootste producenten van buitenzwembaden. Je kent ze vast wel, die grote blauwe dingen die je in de zomer in zowat elke tuin ziet staan. Wist je echter dat er ook Intex zwembadverwarming op de markt is, waardoor je ook in de winter van dat zwembad kunt genieten?

De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen op het gebied van zwembaden niet stil gestaan en nu zijn we op het punt dat het mogelijk is om ook in de winter van zo’n zwembad te kunnen genieten. Dan moet je dus een verwarming voor dat zwembad aanschaffen. Als je dat gaat doen moet je met en paar zaken rekening houden:

– Hoeveel bent je bereid uit te geven voor jouw Intex zwembadverwarming?

– Hoeveel gebruik verwacht je ervan te maken?

– Wat is de totale grootte van jouw Intex zwembad?

– Naar welk type zwembadverwarming bent je op zoek?

British Thermal Unit

Als je een antwoord op deze vragen hebt, kun je makkelijker een beslissing nemen over welke zwembadverwarming je moet kopen. Intex zwembad verwarmers worden vaak gemeten in BTU of British Thermal Unit. Als een hogere BTU wordt aangegeven betekent dit, dat die verwarming jouw zwembad sneller kan verwarmen. Het gebruik van gasverwarmers is een van de meest voorkomende manieren waarop je een Intex zwembad kunt verwarmen, aangezien het vrij eenvoudig te gebruiken is. Het grootste verschil zit hem er in dat je niet veel geld kwijt bent aan elektriciteit voor het opwarmen van je zwembad. De BTU die je nodig hebt zal sterk afhangen van de grootte van het zwembad. Hoe groter dat is, hoe hoger de BTU die jouw zwembad nodig heeft voor de verwarming ervan.

Ook warmtepompen kunnen interessant zijn als gebruik van verwarming voor jouw Intex zwembad. Ze werken op basis van zowel elektriciteit als omgevingslucht of op basis van elektriciteit en een waterbron. Warmtepompen zijn een efficiëntere manier om een Intex zwembad te verwarmen dan het hierboven genoemde gas en kosten qua verbruik een stuk minder. Qua aanschaf zijn ze dan weer behoorlijk wat duurder.

Het gebruik van een zonne-verwarmingssysteem is een andere geweldige manier om een Intex zwembad te verwarmen. Het kan duur zijn om het op te zetten, maar een zonneverwarmingssysteem voor jouw zwembad is veel betaalbaarder om te installeren dan een zonneverwarming voor bijvoorbeeld een huis. En je hoeft er geen maandelijkse kosten voor te betalen. 

Gebruik maken van geïnstalleerde zonnepanelen

Het werkt door gebruik te maken van de geïnstalleerde zonnepanelen om warmte van de zon naar het zwembad over te brengen. Dit gebeurt door het zwembadwater er doorheen te laten stromen. Maar wat als het regent of ’s nachts wanneer er geen zon is om de zonnepanelen te verwarmen? Dan zul je een beroep moeten doen op een andere zwembadverwarming om het zwembad te verwarmen. Een zonneverwarming verwarmt het zwembad niet zo snel als een gasverwarming dat doet en moet dus in combinatie met een andere vorm van verwarming worden gebruikt.

Een relatief goedkope manier om je zwembad te verwarmen, is door gebruik te maken van zogenaamde zonne-afdekzeilen, of -dekens. Deze zijn gemaakt van plastic materiaal dat is ontworpen om de warmte van de zon of de warmte die door jouw zwembadverwarming wordt geproduceerd vast te houden. Als je in een land met een warm klimaat woont, kan het gebruik van zonne-afdekzeilen voldoende zijn zodat je geen Intex zwembadverwarming meer hoeft te kopen. Maar als de solar afdekkingen niet voldoende zijn om het zwembad de gewenste temperatuur te geven, dan kun je ervoor kiezen een krachtigere zwembadverwarming aan te schaffen en deze aan te vullen met een solar zwembadafdekking om de warmte beter vast te houden.