Als er iets is wat de mannen van de bouw nodig hebben, dan is het wel goede verlichting tijdens de werkzaamheden. Heb je dit niet, dan wordt het werk onoverzichtelijk worden er fouten gemaakt. Daarom maakt men graag gebruik van bouwlampen hiervoor. Tegenwoordig wordt op het gebied van duurzaamheid gewerkt met een LED bouwlamp, welke voordelen heeft dit op de werkplaats?

In de praktijk

Normaliter zijn bouwvakkers in de drukke periodes een flinke dag bezig waarbij sommige ruimtes slecht verlicht zijn en er dus bouwlampen nodig zijn. Deze branden met gemak dus 8 uur per dag. Dit kan een flinke kostenpost zijn als je nagaat dat zo’n bouwlamp maar liefst 1000 watt kan verbruiken en er meerdere actief zijn. Met LED bouwlampen heb je een duurzame oplossing doordat het stroomverbruik maar liefst 90% lager is en de lichtopbrengst nagenoeg hetzelfde. Daarbij zijn LED lampen erg duurzaam, deze kunnen tot 35.000 branduren meegaan. Daarbij kan je bij de LED bouwlamp ook kiezen hoe warm de kleur moet zijn van de verlichting. Dit is meestal van koel tot warmwit.

Keuze designs

De LED bouwlampen worden in een stijlvol en sterk design gemaakt met gehard glas wat wel tegen een stootje kan. Hoewel LED lampen weinig warmte produceren, is het verstandig om de lampen niet te heet te laten worden, de warmte moet altijd kunnen worden afgevoerd wanneer ze een lange dag aanstaan, de lampen zijn namelijk gevoelig voor een te hoge temperatuur.

Plaatsing lampen

Omdat de lampen compact van formaat zijn kunnen ze makkelijk opgehangen worden. Dit gaat via de beugel welke aan de behuizing is bevestigd. Ook kan je de lampen draaien om zo diverse punten goed zichtbaar te maken waar geklust moet worden. Of je zet de lamp gewoon op de grond. Omdat er weinig warmteproductie is, hoef je niet bang te zijn dat het van effect is op de omgeving, iets waar je bij de oude halogeen lampen wel rekening mee moet houden.

In de tuin

De lampen kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden buiten de bouw. Denk bijvoorbeeld aan je tuin. Er zijn diverse bouwlampen met een bewegingssensor, hierdoor kan je je tuin goed verlichten als je thuis komt. Of om ongewenste personen en dieren af te schrikken als deze in de tuin komen. Met de sterke behuizing heb je een uistekende lamp die ook nog eens extra zuinig is. Vaak kan je de gevoeligheid van de sensor instellen naar jouw wens.