Werkschoenen zijn niet alleen erg belangrijk op de werkvloer, ze zijn er vaak ook verplicht. Zo bepalen ARBO wetten vaak welke features een werkschoen moet hebben voor een bepaalde werkplek. Feit is dat het allemaal stevige schoenen moeten zijn en dat ze bescherming bieden en bedrijfsongevallen moeten helpen voorkomen. Ongevallen die kunnen ontstaan door vallende voorwerpen of gevaarlijke stoffen. Er zijn allerlei factoren waarbij een goede werkschoen een bedrijfsongeval kan voorkomen. 

Onderhoud en het tegenhouden van nare geurtjes is belangrijk bij dagelijks gebruik

Uiteraard draag je deze schoenen veel. Elk moment dat je werkt, heb je ze aan, wat de geur van de schoen na verloop van tijd niet per se ten goede komt. Gelukkig is er PediFris tegen stinkende werkschoenen, wat de vervelende geurtjes weg houdt. En daar heb je gelijk onze eerste tip wat betreft werkschoenen te pakken. Voor andere tips, zoals waar je op moet letten bij de aanschaf van werkschoenen, vind je hieronder!

Er zijn er veel verschillende soorten werkschoenen op de markt, kies de juiste voor jou!

Werklaarzen, of schoenen, zijn daarom een heel belangrijk onderdeel van de werkkleding die op bepaalde werkplekken gedragen wordt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, die aansluiten op allerlei verschillende wensen en behoeften. We zien dan ook hoge en lage werkschoenen, van leer of kunststof, met en zonder stalen neus of met een hele goede zool voor de grip. Elk beroep en elke werkplek vraagt om een andere werkschoen. Hieronder helpen we je de juiste keuze te maken.

Hoge of lage werkschoenen, of juist werklaarzen? Het ligt helemaal aan de werkplek en het type werk

Een belangrijke eerste afweging die je moet maken is of je hoge of lage werkschoenen nodig hebt, of zelfs werklaarzen. Deze laatste worden vooral in de bouw veel gekozen. Met een lagere schoen heeft je voet meer bewegingsvrijheid en vooral bij klussen waar men veel op de knieën zit is dit veel comfortabeler. We zien deze schoenen dan ook veel gedragen worden door elektriciens of in de land- en tuinbouw.

Een hoge werkschoen biedt bescherming voor  een groter deel van je lijf

Uiteraard biedt een hoger model werkschoen wel meer veiligheid, omdat ook de enkels worden beschermd. Ook de achillespees is door een hogere schoen beter beschermd en dit is vooral fijn als er in de werkomgeving karren tegen je aan kunnen rijden, zoals we dat zien in de logistieke sector. Ook andere zaken die de achillespees kunnen beschadigen worden tegengehouden door een dergelijke hogere schoen. Vaak is dit dus de moeite waard, ook als je vaak buiten werkt. In de winter houdt zo’n hogere schoen je voet namelijk beter warm.

Werklaarzen bieden verschillende vormen van bescherming

Werklaarzen beschermen de hele voet, en de enkel, achillespees, en ook nog eens de kuit. Zoals gezegd is dit model minder fijn als je veel moet bukken, maar anders is dit de ideale werkschoen bij klussen buiten. Een werklaars is namelijk meestal waterdicht en is heel erg makkelijk aan en uit te trekken. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten werklaarzen op de markt en hoef je echt niet meer per se te kiezen voor grote, zwarte, stugge laarzen. De technologie is op dit gebied de afgelopen 20 jaar namelijk erg hard gegaan en waar vroeger veelal stugge materialen werden gebruikt, zijn de materialen nu een stuk zachter en flexibeler geworden.