Bent u op dit moment bezig met een verbouwing en gaat u de vensterbanken en/of dorpels aanpakken? Dan moet u binnenkort toch een keer kiezen tussen natuursteen of composiet. De vraag naar composiet vensterbanken, dorpels (en ook keukenbladen!) neemt toe, maar ook natuursteen blijft enorm in trek. Onderstaand vindt u wat meer informatie over natuursteen versus composiet!

De verschillen tussen natuursteen en composiet.

De voordelen van een natuursteen vensterbank zijn duidelijk. Voor welke soort u ook gaat, u kiest bewust voor een unieke kleur, structuur en tekeningen / accenten die zorgen voor een levendige, natuurlijke en ‘bruisende’ vensterbank. Iedere natuursteen soort en tevens ook bewerking (afwerking) heeft zijn eigen charme en brengt de kleur en uitstraling van de vensterbank anders tot uiting. Dit alles maakt het voor iedere wens en interieur toepasbaar.

Toch wordt steeds vaker gekozen voor een composiet vensterbank. Wij durven niet te kiezen tussen deze twee en het is ook echt een keuze die afhankelijk is van persoonlijke smaak & voorkeuren. Composiet is de laatste jaren enorm gegroeid, zowel in marktaandeel als in aanbod en dan ook vooral de kwaliteit en diversiteit van het aanbod. Van een ‘goedkope witte vensterbank’ naar een hoogwaardige kwaliteit materiaal met veel mogelijkheden op het gebied van kleur en accenten. En daarnaast met behoud van een scherpe prijs. Composiet is simpel gesteld goedkoper, en bent u op zoek naar een ‘homogene’ vensterbank op het gebied van kleur en tekeningen, dan is composiet ideaal geschikt. Daarnaast is composiet eenvoudiger in onderhoud en op het gebied van kwaliteit zeker niet minder. Ook kunt u uiteraard kiezen uit marmercomposiet en kwartscomposiet (deze laatste is wat duurder, maar kwalitatief dan ook echt hoogwaardig).

De keuze voor de unieke tekeningen en accenten van ‘echte’ natuursteen vensterbank blijft een reden voor mensen om hiervoor te kiezen. De keuze is volledig aan u, maar waar uw voorkeur ook naar uit gaat, bij NATUURSTEENvakman.nl slaagt u altijd. Vensterbanken & dorpels op maat bij NATUURSTEENvakman.nl bestelt u eenvoudig & voordelig online, zowel van composiet en van Belgisch hardsteen. En in het geval van twijfels kunt u bij ons eenvoudig & voordelig 1 of meerdere samples bestellen. Een materiaal sample (proefstuk) bij NATUURSTEENvakman.nl betreft ongeveer 10×10 cm. Ideaal vor een goede indruk van het materiaal, de kleur en natuurlijk de match hiervan met uw bestaande interieur!