Je kent ze wel, de interieurmagazines vol adembenemende villa’s met zwembaden in de tuin die je doen watertanden. Maar voor de meesten onder ons is dit helaas niet weggelegd. En toch hoef je het idee van een zwembad in je tuin niet vaarwel te zeggen. Er bestaat namelijk een oplossing in de vorm van een opzetzwembad. En dit heeft meer voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken.

1. Voor sfeer een dikke tien

Een zwembad in je tuin, geef toe, het heeft wel iets. Wat is er leuker dan wanneer je er zin in hebt een leuke duik te nemen in het water! Relaxen is nog nooit zo gezellig geweest, alleen of met anderen. Een tuinparty met water in de buurt? Je gasten zullen er verlekkerd op zijn. En met de steeds heter wordende zomers is het gewoon heel leuk om op elk moment voor afkoeling te kunnen zorgen. Bovendien is een zwembeurt goed voor je conditie en gezondheid.

2. In alle maten en gewichten

Een opzetzwembad bestaat in verschillende afmetingen en vormen. Je vindt dus steeds een model dat past bij je tuin en bij jezelf. Fan van een ronde speelse uitstraling of liever een rechthoekig model om in een hoek te plaatsen? Wil je gewoon wat dobberen op je luchtmatras of heb je liever ruimte om te zwemmen? Kies maar uit. Er bestaan vaste modellen met frames, maar evengoed kan je kiezen voor een opblaasbaar zwembad. Je kan de zwembaden op zowat elke ondergrond plaatsen. En vind je zo’n losstaand model toch niet zo mooi, dan kan je zorgen voor een upgrade door er een omheining rond te plaatsen, waarin je dan ook nog eens spullen kan wegbergen.

3. Flexibiliteit troef

Een opzetzwembad is snel gebruiksklaar. Je hoeft geen uren te wachten om pret te beleven. Het is ook weer makkelijk op te ruimen. Haal je het op het einde van het seizoen binnen of laat je het staan? Aan jou de keuze. Het is bovendien eenvoudig te verplaatsen naar een ander deel van je tuin, mocht je dit om één of andere reden willen. En verhuis je? Dan neem je je zwembad gewoon mee.

4. Onderhoudsvriendelijk

Je hoeft geen technische knobbel te hebben. Een opzetzwembad vergt een minimum aan onderhoud, zodat alle aandacht kan gaan naar het zwemplezier. De onderdelen zoals filter, filterpomp en warmtepomp zijn vlot bereikbaar en daardoor ook makkelijk en snel te reinigen. Een afdekzeil en ladder zijn eveneens handig. Je kiest trouwens zelf welke accessoires je wil. Je kan ook gewoon kiezen voor een model zonder filter. Een opblaasbaar zwembad functioneert prima met gewoon chloortabletten.

5. Voordelig

Een losstaand zwembad is prima voor je geldbeugel. Je hoeft geen gat te graven in je tuin en voor de aankoop ben je duizenden euro’s minder kwijt dan bij een ingegraven zwembad. Al eens gedacht trouwens hoeveel geld je uitspaart door niet meer naar een zwembad in de buurt te hoeven gaan (met alle ongemakken die daarbij horen)? Op het einde van de rit hou je vele euro’s over, die je dan weer kan besteden aan andere leuke dingen. Een opzetzwembad gaat ook vele jaren mee.