Veiligheidsschoenen heb je nodig op je werkplek, vooral als je een fysiek veeleisende taak hebt, wat je veiligheid in gevaar kan brengen. Het juiste schoeisel is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel die je beschermt tegen verwondingen en in sommige slechtere scenario’s, dodelijke ongevallen. Wat gevaarlijker is, is echter niet weten welke veiligheidsschoenen bij je werkplek en behoeften passen. Ben je het beu om in de war te raken bij het winkelen naar het juiste paar veiligheidsschoenen? Met dit artikel zorgen we ervoor dat je niet langer ontmoedigend raakt bij het aanschaffen van veiligheidsschoenen. Onze tips geven duidelijk weer waar je op moet letten bij de aanschaf van degelijk schoeisel. Lees verder en je zult een goede investering maken.

Kenmerken van goede veiligheidsschoenen

Wat zijn de beste veiligheidsschoenen voor mij en welke functies moeten ze hebben? Nou, deze vraag is snel beantwoord. Op het werk sta je mogelijk de hele dag op je voeten. Als je thuiskomt van je werk en je hebt geen juist schoeisel, word je gek van je pijnlijke voeten. Als je een paar veiligheidsschoenen aantrekt in plaats van gewoon schoeisel, zijn je voeten beschermt en veilig. Bovendien vertoeven je voeten de hele dag in comfort. Veiligheidsschoenen zijn duurzaam vervaardigd. Maar sommige fabrikanten besteden minder aandacht aan de pasvorm en het comfort. Gebruik daarom een paar inlegzolen om extra comfort aan je voeten toe te voegen.

Korte samenvatting en tips

Dus, wat zijn de beste veiligheidsschoenen voor jou? Nou, de pasvorm en de inlegzolen zijn de belangrijkste factoren om te overwegen wanneer je veiligheidsschoenen koopt. Zoek naar kwaliteitsschoenen die goed passen en aandacht besteden aan lengte, breedte en algemeen volume, zoals het merk engelbert strauss. Deze fabrikant staat bekend om zijn prijs-kwaliteitverhouding en omdat jij investeert in een degelijk paar schoenen, wil je ze niet om de zes maanden vervangen. Hiervoor ben je bij engelbert strauss aan het juiste adres. Overweeg verder het volgende:

Gedempte zolen

Gedempte buitenzolen verhogen het comfort. Zoek schoenen met gedempte zolen, tenzij je een houthakker of een lijnwachter bent. Een goede zool als kussen tussen je voeten en de harde grond kan het verschil maken.

De juiste sokken

Draag sokken die je voeten droog en comfortabel houden. Vermijd katoen, omdat dit vocht rond je voeten vasthoudt. Wol is uitstekend, zowel in de winter en zomer, polyester kan ook comfortabel zijn.

Ondersteun je voetboog

De hele dag comfort ervaren, is moeilijk zonder sterke ondersteuning van de voetboog. Je voeten, benen, heupen en rug hebben een solide basis nodig. Inlegzolen zijn mogelijk het belangrijkste hulpmiddel in je gereedschapskist. Geen enkel ander hulpmiddel zal zoveel bijdragen aan je werkplezier als een paar inlegzolen die de hele dag comfort bieden.