Er zijn veel manieren om producten met een hoog volume op te slaan. Of je nu werkt met een groot magazijn of een kleine winkel, je wilt een opslagsysteem vinden dat aan je behoeften voldoet. De beste manier om het juiste type opslag te bepalen, is door rekening te houden met je zakelijke behoeften en door je voorraad te evalueren. Als je producten met een hoog volume hebt met verschillende maten, gewichten en vormen die op een specifieke manier moeten worden georganiseerd, dan is het tijd om in wat apparatuur te investeren. Misschien hebben al die dozen te veel ruimte op je vloer ingenomen. Is het moeilijk voor klanten om te vinden wat ze nodig hebben? Hoe het ook zij, er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten stellingen beschikbaar, dus je zou er een moeten kunnen vinden die perfect bij jouw behoeften past.

Gebruikte legbordstelling

Een legbordstelling gebruikt is een uitstekende oplossing voor bedrijven met grote voorraad volumes. Ze zijn doorgaans veel lager geprijsd dan nieuwe rekken en kunnen worden aangepast aan je ruimtebehoeften, of je nu korte of hoge rekken, diepe of ondiepe planken of andere configuraties nodig hebt. Gebruikte legbordstellingen kunnen ook van verschillende materialen worden gemaakt, zoals staal of hout. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen weinig onderhoud als ze eenmaal op hun plaats zijn geplaatst. Ze gaan jaren mee.

Grootvakstelling

Een grootvakstelling is een soort metalen rekken systeem dat een grotere voetafdruk heeft dan traditionele rekken. Grootvakstellingen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, maar ze worden het meest gebruikt voor het opslaan van pallets of verzend containers. Door het ontbreken van kolommen en liggers kan de maximale hoeveelheid opslagruimte in je magazijn of voorraadruimte worden geplaatst. Dit soort systemen is ideaal voor het opslaan van zware voorwerpen, omdat er geen extra steunbalken nodig zijn om het gewicht te dragen, in tegenstelling tot andere opslagopties. Met deze systemen kun je ook je ruimte optimaliseren door voldoende extra ruimte rond elke plank te laten. Op deze manier kun je dozen stapelen of containers erop plaatsen zonder dat ze met elkaar of met de structuur zelf interfereren.

Inrij- en doorrijstellingen

Inrij- en doorrijstellingen zijn systemen die gebruik maken van de zwaartekracht om producten te verplaatsen. Inrijstellingen worden doorgaans gebruikt voor de opslag van grote artikelen, zoals pallets of kisten met producten. Ze werken doordat het gewicht van het product zelf het van een plank op een transportband kan trekken, die het vervolgens naar een aangewezen gebied verplaatst. Inrijstellingen vereisen geen handmatige tussenkomst als ze eenmaal zijn opgesteld en geladen met producten.