Je hebt zonet een bedrijfspand gekocht. Nu wacht de taak om het kantoor helemaal naar je individuele wensen in te richten. Per slot van rekening is een kantoor het paradepaardje en het uitstalraam van elk bedrijf. De werkruimte is de plek waar de meeste activiteiten van een onderneming plaatsvinden. De inrichting van een kantoor is meer dan ooit een gewone uitdaging. Het juiste evenwicht vinden tussen esthetiek en praktijk is daarom geen makkelijke opgave. Hoe pak je die inrichting aan in functie van de nieuwste trends? Denk bijvoorbeeld maar eens aan klimaatbeheersing of het meubilair. Enkele bruikbare hints die je een eindje verder kunnen helpen.

Zorgen voor een aangename werkomgeving

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe kantoorruimte wil inrichten. Belangrijk is immers dat je je comfortabel gaat voelen waar je gaat werken en je wilt ook een fijne werkplek voor jouw personeel creëren.  Licht en groen dragen hiertoe bij. Natuurlijk daglicht brengt meer energie voort tijdens de werkuren. Dit kan je mogelijk maken door veel glas in het kantoor te voorzien en door de creatie van open ruimtes. Decoratie van het kantoor gebeurt door groene planten. Een tafel kopen waar planten kunnen opstaan is zo een goed idee of experimenteer met planten om aan het plafond te hangen.

Leg de klemtoon op comfort

Kwalitatief meubilair is heel belangrijk om het comfort in een kantoor te garanderen. Een ergonomisch verantwoorde stoel is geen overbodige luxe. Ook een stijlvolle tafel kopen voor meetings of zit-sta bureaus zijn niet onbelangrijk als je medewerkers tijdens hun job wil laten bewegen.

Verwerk de nieuwste trends in je kantoor

De inrichting van een kantoor is onderhevig aan de huidige trends. Tracht de nieuwe werkcultuur te verwerken in de beschikbare kantoorruimte. Zo is een flexplek de dag van vandaag een nieuwe formule. Deze voorziene bureaus staan voor alle medewerkers ter beschikking en worden niet persoonlijk bemand. Via deze flexplek zien de dagen er telkens anders uit voor de medewerkers wat voor een aangename afwisseling zorgt tijdens de kantooruren. Ook zijn grote open ruimtes momenteel erg in trek.

De inrichting van het kantoor en de verschillende factoren

Wanneer je pas een kantoorpand hebt aangekocht, moet je verschillende parameters onder de aandacht brengen. Naast de praktische functionaliteit, moet een kantoor sowieso een leuk ogende werkomgeving blijven. Dit komt immers de werkprestaties ten goede. Meer en meer wordt trouwens aandacht besteed aan de klimaatbeheersing binnen het kantoor. Op deze manier krijg je de volledige controle over de ventilatie (frisse lucht), de isolatie (het binnenhouden van de gewenste lucht)en de ventilatie (toevoer van verse lucht). Deze normen winnen meer en meer terrein.