Het afgelopen jaar is het leven een stuk duurder geworden. Dit merken we aan de kassa in de supermarkt, aan de hoge huizenprijzen, en niet in de laatste plaats door de hoge prijzen van energie. Nu we in de zomer zitten merken we hier wat minder van, maar als we straks weer de verwarming aan moeten zetten, zullen we die hogere energiekosten wel direct merken. Een goed moment dus om te kijken waar je geld kunt besparen. Een daarvan is jouw tv en internet abonnement. In dit artikel geven we je tips waar je op moet letten om hier niet te veel geld aan uit te moeten geven.

Ons huis is tegenwoordig een echte ‘hotspot van communicatie’ dankzij je mobiele telefoon, vaste telefoon, tv- en internetverbinding. Houd er echter rekening mee dat als je deze services bij meerdere providers hebt, je waarschijnlijk meer betaalt dan je zou moeten. Steeds meer bedrijven die aanvankelijk slechts één dienst leverden, zoals kabeltelevisie, bieden gebundelde diensten aan, zoals de combinatie televisie/internet/telefoon. En sommige aanbieders van mobiele telefonie bieden nu een reeks diensten aan, waaronder internet en televisie, zoals internet en tv van T-Mobile. We raden je dan ook aan om een dergelijk pakket te nemen in plaats van alles los, hier heb je je eerste voordeel al te pakken.

Is jouw abonnement wel het juiste?

Als je je tv- en internet kosten wilt verlagen, overweeg dan om terug te schalen. Een relatief pijnloze manier om dit te doen, is door alle extra’s te annuleren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de rekening van je kabel tv. Als je extra betaalt voor HD-programmering of premium kanalen, kan de keuze voor een basis kabel de rekening vaak halveren. Zo kun je ook je internet service verkleinen. Als je extra betaalt voor de snelst beschikbare bandbreedte, overweeg dan of je deze echt nodig hebt. Als je internet thuis gebruikt om e-mails te verzenden of jouw Facebook-pagina bij te werken, heb je geen premium internet snelheid nodig.

Koop een tablet

Als je een van die mensen bent die regelmatig tv kijkt op hun tablet, kun je er aan denken om dit volledig te gaan doen. De prijzen van tablets zijn de afgelopen jaren namelijk enorm gedaald en via wifi kun je tegenwoordig de grotere tv kanalen ook bekijken. 

Ga alleen voor internet

In navolging van het punt hierboven: je kijkt waarschijnlijk al bepaalde dingen online. Waarom zou je dan voor tv en internet betalen als alleen internet voldoende is? Hele seizoenen van sitcoms en drama’s, evenals uitzendingen van speciale evenementen en films, zijn gratis beschikbaar op netwerk websites en internetsites. Sommige zijn gratis, andere betaald. Maar ook betaald is het vaak goedkoper, omdat een abonnement meestal rond de 5 euro per maand ligt.

Onderhandel over jouw tarief

Als je de diensten en tarieven van verschillende internet- en tv-aanbieders hebt vergeleken, kun je deze informatie mogelijk gebruiken om je tarief te verlagen… zelfs als je niet overstapt! Soms, als je jouw provider belt om te annuleren, krijg je een promotie deal aangeboden dat jouw rekening met een derde kan verlagen gedurende drie tot zes maanden. Het helpt daarbij om te laten zien dat je je ‘huiswerk’ hebt gedaan. Zorg dat je de prijzen van andere providers kent, evenals hun abonnementskosten, en weet welke promotie-aanbiedingen jouw huidige provider aan nieuwe klanten aanbiedt. Als er momenteel geen actie is, kijk dan over een paar weken nog eens. Sommige abonneeservices bieden driemaandelijkse aanbiedingen. Veel aanbieders willen hun klanten niet kwijt en kunnen jou ook zo’n deal aanbieden!

Op bouwgemak.nl schrijven we regelmatig handige tips voor in en rondom huis, hopelijk hebben ook bovenstaande tips je wat op weg kunnen helpen met het verlagen van jouw tv en internet rekening.