Wat vraagt een zzp’er in de bouw eigenlijk per uur?

Wat is de uurprijs van een zzp’er in de bouw? Die vraag stellen veel mensen zich als ze een dergelijke vakman of vrouw nodig hebben. Welnu, op die vraag is niet één antwoord te geven omdat het afhangt van verschillende factoren. Laten we voor het gemak ingaan op een klusjesman, een schilder, een stukadoor en een loodgieter.

Uurprijs van een zzp’er in de bouw

De klusjesman die als zzp’er in de bouw actief is, helpt je het huis te verbouwen, je muur te stucen en eigenlijk bij alle voorkomende bouwklussen. Voor deze groep zzp’ers in de bouw is de gemiddelde uurprijs vooraf afhankelijk ban de vaardigheden en het soort werk dat verricht moet worden. Voor de klant geldt: is de uurprijs van een zzp’er in de bouw erg laag, plaats dan vraagtekens bij de vaardigheden van deze klusjesman. Een goedkope klusjesman vraagt maximaal 20 euro per uur, de gemiddelde uurprijs zzp’er in de bouw van ene hoog gekwalificeerde man of vrouw zal in dit geval maximaal 40 euro bedragen. Moeilijk te zeggen dus wat in het geval van een klusjesman de normale uurprijs van een zzp’er in de bouw precies is.

Gemiddelde uurprijs zzp’er in de bouw

Een andere groep zzp’ers in de bouw zijn de schilders. Het is verstandig een schilder in te schakelen, omdat schilderwerk behalve voor een mooie uitstraling ook een beschermende functie heeft tegen elementen als regen en zon en dus goed dient te gebeuren. Schilderen vraagt overigens nogal wat voorbereiding, vraagt ook de juiste verf en het goede materiaal. Schilderen is een vak, en dus is het goed een goede schilder in te huren. Schilders hanteren diverse vormen van tarieven. Meest bekende is de prijs per uur, terwijl ook wel klussen per vierkante meter aangenomen worden. Sommige schilders nemen een totaalprijs voor een project. Voor schilderwerk binnen zal gemiddeld rond de 35 euro per uur gevraagd worden, buiten komt daar zo’n vijf euro bovenop. Let op: daar komen dus de materialen nog overheen, materialen in de vorm van verf en eventueel het huren van een steiger.

Uurprijs zzp bouw

Veel ingehuurd worden loodgieters, veelzijdige vakmensen die zowel in de badkamer als met het cv en dakgoten overweg kunnen. Vanwege de veelzijdigheid is het lastig de uurprijs zzp bouw voor een loodgieter te bepalen, dit is bijzonder sterk afhankelijk van de werkzaamheden. Een loodgieter die maximaal 40 euro per uur vraagt, is niet de duurste. De duurdere loodgieters zullen een uurprijs van rond de 50 euro vragen.
Ben je aan het (ver)bouwen, dan is het inhuren van een stukadoor vaak een must. Als geen ander kan hij door het aanbrengen van het best denkbare stucwerk je kamer of de gehele woning van nieuw elan voorzien. De gemiddelde uurprijs zzp’er in de bouw en een stukadoor in het bijzonder, zal ergens tussen de 30 en 45 euro per uur liggen. Ook stukadoors willen nog wel eens een klus per vierkante meter aangaan, of een totaalbedrag in rekening brengen. Ook nu geldt: ervaring en kwaliteit spelen naast de aard van de werkzaamheden een belangrijke rol in de prijs.