Natuurlijk zijn de planken en fundering belangrijke keuzes bij het uitkiezen van een vlonder, maar onderschat ook het belang van goede schroeven niet. Als je niet de juiste schroeven gebruikt dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de stevigheid van de vlonder. Zo kunnen schroeven ook na enkele jaren nog breken, omdat ze niet bestand zijn tegen de werking van de planken of omdat ze na verloop van tijd roesten waardoor ze hun stevigheid verliezen. Met RVS 410 vlonderschroeven heb je hier allemaal geen last van. Deze stevige schroeven zijn geschikt voor elke vlonder. Lees hieronder alles over de voordelen van RVS 410 vlonderschroeven.

Schroeven geschikt voor elke vlonder

Deze RVS 410 vlonderschroeven zijn geschikt voor een terras van alle houtsoorten. Je kunt dus gerust een vlonder van hardhout of van naaldhout met deze schroeven vastzetten. Ze zijn gemaakt van A410 kwaliteit, dit is de hoogste kwaliteit die er is in RVS schroeven. Deze schroeven zijn dus zeer sterk en bestand tegen veel werking. RVS schroeven van mindere kwaliteit kunnen de werking van zowel naaldhout als hardhout niet aan en zullen na enkele jaren breken. Hier hoef je bij RVS 410 vlonderschroeven niet bang voor te zijn.

RVS of Verzinkte schroeven?

Voor een buitentoepassing kun je beter RVS schroeven gebruiken in plaats van verzinkte schroeven. Hoewel verzinkte schroeven sterker zijn, kunnen ze gaan roesten. RVS schroeven hebben hier, bij juiste montage, geen last van. Het is dan wel van belang dat het schroefbitje wat je gebruikt goed op de schroef past, anders kun je de kop beschadigen en gaat de schroef alsnog roesten. Daarnaast kunnen RVS schroeven van mindere kwaliteit, zoals A2, nog steeds gaan roesten als ze worden blootgesteld aan zure regen of zout water. Deze zeer sterke A4 vlonderschroeven doen dit niet. Dit komt door de speciale warmtebehandeling die ze hebben ondergaan. Hierbij worden ze eerst verhit en daarna snel gekoeld. Dit maakt ze veel sterker dan andere RVS schroeven.

Makkelijk te monteren vlonderschroeven

Deze vlonderschroeven hebben een extra diepe Torx 25 kop, waardoor het bitje van je boor extra veel grip heeft bij het indraaien van de schroef. Daarnaast zijn deze schroeven uitgerust met schachtribben, die ruimte maken voor de schacht van de schroef. Hierdoor heeft de boormachine minder weerstand, waardoor je meer schroeven per acculading kunt monteren.

De freesribben aan de onderkant van de platte kop zorgen ervoor dat de vlonderschroeven extra strak in het hout getrokken worden. Hierdoor verzinkt de schroef mooi in het hout en dit zorgt voor een prachtige afwerking van je vlonder. Ook een verzinkboortje helpt hierbij. Met de vlijmscherpe boor je eenvoudig door elke houtsoort heen, al raden wij je wel aan om bij hardhout altijd even voor te boren.

Welke maat vlonderschroeven kies je?

Voor het maken van een vlonder zijn deze RVS 410 vlonderschroeven dus de beste keuze, maar ze komen in verschillende maten. Welke moet je nu hebben voor je eigen vlonder? Daar is een hele handige vuistregel voor. Vermenigvuldig de dikte van de plank die je gaat gebruiken met twee en je hebt de lengte van de schroef die je nodig hebt. Bij een plank met een dikte tussen de 2 en 2.5 cm kun je dus het beste de 50 mm vlonderschroef gebruiken. De 40 mm schroeven zijn geschikt voor 1.9 cm dikke planken en de 60 mm dikke schroeven worden veel gebruikt voor dikke brugdekdelen.

Deze RVS 410 vlonderschroeven bevestigen het keer op keer. Ontdek het zelf bij de montage van je volgende vlonder.