Goede werkschoenen zijn onmisbaar als je regelmatig aan het klussen bent en voor mensen die werkzaam zijn in de bouw. Dit schoeisel is gemaakt om valpartijen, blessures en pijntjes te voorkomen. Werkschoenen die de voeten ondersteunen helpen slijtage aan de knieën, spierpijn en rugklachten voorkomen. Een goede werkschoen helpt een goede lichaamshouding aan te nemen met als gevolg dat er sowieso minder kans is op fysieke klachten.

Bescherming van de voeten bij slechte weersomstandigheden

In weer en wind beschermen goede werkschoenen je voeten tegen koude en natte voeten. Daardoor kunnen blaren en wintervoeten worden voorkomen. Goede werkschoenen laten geen vocht door.

Werkschoenen ondersteunen enkels en voet

Een kwalitatief goede werkschoen is gemaakt van sterke materialen. Hij biedt bescherming aan de voet en (afhankelijk van het model) aan enkelgewrichten en pezen. Ze verkleinen ook de ernst van de gevolgen van ongelukken.

Werkschoenen voorkomen blessures

Waar gewerkt wordt in de bouw kan er veel mis gaan. Je bent bezig met gereedschap, ruwe materialen en zware voorwerpen. Je werkt vaak in koude en natte omstandigheden. Iedereen weet hoe snel er iets op je voet valt en hoe vaak iemand zich stoot. Gewone kleding en schoenen slijten snel en bieden nauwelijks bescherming. Bescherming van de voeten is een echte noodzaak. Opspattende vonken, uitschietend gereedschap, zware voorwerpen die op de voet vallen, er gebeurt altijd wel iets als je aan het klussen bent. Bij mensen die ijzersterke werkschoenen dragen is er bij dergelijke ongelukjes meestal niet snel iets de hand. Met gewone schoenen kun je helaas meteen naar het ziekenhuis en zul je voorlopig niet meer kunnen werken. Goede werkschoenen zijn met zoveel zorg ontworpen en gefabriceerd dat voeten tegen een heel fors stootje kunnen. Veiligheid heeft prioriteit. Je voeten beschermen en ondersteunen is belangrijk omdat voeten de basis van je veiligheid zijn.

Welk type werkschoenen kun je het beste kiezen?

Werkschoenen met sterke antislipzolen helpen levensgevaarlijke valpartijen voorkomen. Werknemers die regelmatig stijgers of ladders beklimmen kunnen gebaat zijn bij lagere modellen in verband met de beweeglijkheid van de enkels. Om te bepalen welke schoenen geschikt zijn voor welke klusser moet dus ook gelet worden op de pasvorm en het type werk wat er gedaan moet worden. Een schoen moet niet alleen goed zitten maar ook bij de werkzaamheden passen en prettig aanvoelen. Als je zelden moet klimmen zul je waarschijnlijk voor een hoger model kiezen wat de enkels ook beschermt. Laat je goed informeren.