Met het voorjaar in aantocht worden zwembadbezitters weer enthousiast van de gedachte te kunnen zwemmen in hun eigen zwembad. Ook mensen die (nog) geen zwembad in de tuin hebben maar dit wel overwegen, krijgen tegen deze tijd van het jaar de kriebels. 

Zwemmen wilt u natuurlijk wel doen in een schoon zwembad. Om een privé-zwembad een heel seizoen schoon en bruikbaar te houden, is een zwembadafdekking daarom essentieel. Maar waar let u nu op bij de aanschaf van een zogenaamde poolcover? 

Het laatste wat u wilt is dat de gekochte overdekking niet bevalt. Na het lezen van dit blog weet u precies hoe u de juiste poolcover kiest. Zo heeft u achteraf geen spijt van uw keuze!

Wie slim kiest, kiest onderhoudsvrij

Voordat u besloot uw leven te verrijken met een eigen zwembad in de tuin, had u er ongetwijfeld rekening mee gehouden dat dit ook enig onderhoud met zich meebrengt. Natuurlijk kunt u dit uitbesteden, maar de beste manier om te besparen op onderhoud is door te zorgen dat er weinig of geen onderhoud nodig is. 

Zwembad afdekkingen zijn er in veel verschillende varianten en materialen. Kiest u een zwembadafdekking van polycarbonaat, dan weet u zeker dat u weinig onderhoud heeft. Het kunststof is namelijk niet aan weersomstandigheden onderhevig. Ideaal, want zo kunt u meer tijd in het zwembad doorbrengen in plaats van aan het zwembad. 

Polycarbonaat-afdekking

Het oog wil ook wat

In een goed seizoen wordt de poolcover zo weinig mogelijk gebruikt. In een heel goed seizoen hoeft hij helemaal niet te worden gebruikt. Realistisch gezien is het zwembad echter zelfs in een goed seizoen regelmatig bedekt. Het kan ook zijn dat u dit uit veiligheidsoverwegingen besluit te doen. 

Het laatste wat u echter wilt is dat de zwembadafdekking uw tuin ontsiert. Het is daarom goed om een neutrale zwembadafdekking te kiezen. Zo zorgt u dat uw tuin een plaatje blijft, ook op momenten dat u het zwembad niet gebruikt. 

Bespaar op uw energierekening

Als zwembadbezitter weet u dat een privé zwembad vrij prijzig is. Zowel de aanschaf, als het gebruik en onderhoud ervan.  Als u kunt besparen op de energierekening, is dat dus mooi meegenomen. 

Gelukkig zijn er meerdere manieren om kosten te besparen. Een ervan is door een slimme keuze te maken wanneer het op een zwembadafdekking aankomt. Staat u op het punt een afdekking voor uw zwembad te kopen? Koop dan een die het zwembadwater isoleert. Een isolerende poolcover is onder andere te herkennen aan de holle structuur. De lucht tussen de twee wanden isoleert de warmte en zorgt zo dat u bespaart op uw energierekening. Weet u niet zeker of de cover die u op het oog heeft isolerend is, dan kunt u dit het beste vragen bij de leverancier van de poolcover. 

Gemak dient de mens

Wanneer u eenmaal toe bent aan uw welverdiende duik in het zwembad, is het laatste dat u wilt een hoop moeite doen vóórdat u een duik kunt nemen. Een goede poolcover is daarom voorzien van een handig systeem zodat u hem makkelijk kunt verwijderen. Wanneer u uitgezwommen bent wilt u het zwembad ook weer makkelijk kunnen bedekken. Op deze website vindt u prachtige afdekkingen met een automatisch oprolsysteem. 

Klaar voor de zomer

U heeft nu alle nodige informatie om een goede zwembadafdekking te kopen. Niet alleen weet u nu hoe u de meest geschikte poolcover koopt, maar ook wat het voordeel is. Hopelijk geniet u deze zomer volop van uw zwembad. Wij wensen u in ieder geval een ontspannen zwemseizoen toe.