Met de veranderende seizoenen, verdienen ook verschillende aanpassingen in je woning extra aandacht. Welke? Dat lees je op deze pagina.

Zonwering

De zomers in ons land zijn in de afgelopen jaren warmer, droger en zonniger geworden. Voor een prettig binnenklimaat, waarbij het niet te warm wordt in je huis, is het fijn als je de zon zo veel mogelijk buiten je huis kunt houden. Een goede manier hiervoor is zonwering. Er zijn verschillende soorten zonwering op de markt beschikbaar. Denk hierbij niet alleen aan rolluiken en screens, maar ook aan markiezen, buitenjaloezieën en zonneschermen. Heb je nog geen van bovenstaande middelen, maar heb je deze wel nodig in de zomer? Bestel deze dan zo snel mogelijk, vaak heb je te maken met levertijden van meerdere weken.

Terrasoverkappingen

Weinig dingen zijn zo fijn als in de zomer op je eigen terras zitten. Alleen dan heb je wel te maken met de elementen. Felle zon, zomerse regenbuien: je kan met alles te maken krijgen. Wil je ondanks deze omstandigheden toch van jouw terras genieten? Dan zijn terrasoverkappingen een goede optie voor jou. Onder een terrasoverkapping zit je altijd droog, maar wel buiten. Integreer je zonneschermen in de overkapping, dan kan je bovendien zelf kiezen of je in de zon of in de schaduw zit. Voor een terrasoverkapping geldt echter hetzelfde als voor zonweringen: vanwege lange levertijden is het een goed idee om deze ruim voor aanvang van de zomer te bestellen.

Overige klussen

Daarnaast is de zomer een geschikt moment om een aantal terugkerende klussen in en om je woning uit te voeren, waaronder:

Ventilatieroosters

Maak de ventilatieroosters van je woning schoon. Verwijder het vuil van buiten, stofzuig eventueel de binnenkant van het rooster. Zo zorg je voor een optimale werking van de roosters.

Kozijnen

Maak de kozijnen goed schoon en vergeet hierbij de sponning niet. Hierdoor gaat het schilderwerk ook langer mee.

Smeer scharnieren

Smeer periodiek de scharnieren van zowel de binnen- als buitendeuren. Hierbij kan je gebruikmaken van olie of teflonspray. Door het regelmatig smeren van scharnieren slijten deze minder snel.