Je hebt al een tijdje het idee om een bedrijfje online op te zetten, maar je weet nog niet hoe en wat. Er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen webshop, maar je leert er ook ontzettend veel van. Om je te inspireren gaan we wat creatieve product ideeën met je delen. We gaan het namelijk hebben over verschillende hobby’s die omgezet kunnen worden naar webshops. We hebben een aantal hobby’s uitgelicht en op een rijtje voor je gezet:

  1. Kaarsen 

Het maken van kaarsen is makkelijker dan je denkt. Zo is het enige wat je nodig hebt om dit te doen kaarsvet, een mal en een lont. Valt best mee toch? Om een kaars te maken moet je het kaarsvet smelten, de lont erin hangen en de kaars laten uit harden. Je kunt creatief zijn met vormen van de mal en kleuren kaarsvet. Je kunt ook eenvoudig nieuwe kaarsen maken van oude kaarsen. Zoek eens de kringloop uit de buurt af voor kaarsen en je zult een goudmijn vinden. Die oude kaarsen kun je makkelijk smelten en opnieuw vormen. Zo kan jij jouw unieke kaarsen verkopen.

  1. Tweedehands kleding

Ben je handig met de naaimachine? Dan is dit een idee voor jou. In elke kringloop is tweedehands kleding te vinden voor een spotgoedkope prijs. Deze kleding is misschien niet helemaal up to date met de mode van nu. Maar dat kan het wel worden. Met wat kleine aanpassingen, zoals het vervangen van de knopen kan je al een groot verschil maken. Je moet hier wel aardig creatief voor ingesteld zijn, maar het is wel een leuke en goedkope uitdaging. 

  1. Gebreide items

Breien is makkelijk te leren, of het nu je oma is die je het leert of het internet. Je kan het zo. Er zijn verschillende steken maar elk patroon komt op dezelfde twee steektechnieken neer. Breien hoeft niet duur te zijn en veel patronen zijn eenvoudig online te vinden. Heb je nog niet veel vertrouwen in je breikunsten? Ga dan voor iets eenvoudigs zoals een sjaal of een kleed. Als je het patroon volgt kan er niets misgaan. Je kunt zelf de kleur en het materiaal van je breiwerken kiezen, dus je kan helemaal losgaan met je creativiteit. 

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze ideeën. Ben je nog opzoek naar goedkope verzending voor je webshop, kaar dan eens op de site van Shops United.