Bijna elke jongen droomt van een gamehoek, dat is zeker. Een plaats waar het spelen van games nog leuker is door de gezelligheid en de inrichting. Als ouder wil je je zoon daar natuurlijk bij helpen, en een speciale gamehoek inrichten in de kinderkamer is dan ook een goed idee.

Maar hoe moet je daar nu aan beginnen, aan zo’n gamehoek? Het is niet altijd eenvoudig te weten wat je kind precies wil en hoe je daarop kan inspelen. Het volgende overzicht helpt je echter snel op weg!

Belangrijk bij het inrichten van een gamehoek

Een gamehoek is een plaatsje in de kinderkamer of een andere kamer dat specifiek is bedoeld voor het spelen van videogames. Consoles zoals de Playstation 4 zijn er genoeg, maar een ruimte die speciaal is ingericht om die spelervaring nog beter te maken, is natuurlijk ook belangrijk.

De volgende tips kunnen je helpen om als ouder zo’n gamehoek in te richten en je kind met een waar gameparadijs te verwennen:

  1. Laat je zoon zelf decoreren en inrichten

Hoewel je als ouder natuurlijk een zicht wil hebben op hoe je kind met zijn kamer of gamehoek omspringt, is het belangrijk je zoon zelf de vrijheid te geven om die gamehoek in te richten. Op die manier wordt het een persoonlijk plekje, en dat maakt het spelen van videogames alleen maar leuker.

  1. Zorg dat je kind genoeg ruimte heeft

Tijdens het spelen van videogames zit je kind dan wel stil, dat wil niet zeggen dat die gamehoek krap moet zijn. Om genoeg bewegingsvrijheid te garanderen is het de moeite waard om de gamehoek erg ruim te maken, zodat het kind eens van zitpositie kan veranderen tijdens het spelen van spelletjes.

  1. Een multifunctionele gamehoek

Bij gamen denken de meeste mensen tegenwoordig aan videospelletjes – maar in een speciaal ingerichte gamehoek is natuurlijk ook plaats voor andere soorten games. Van bordspellen tot bouwpakketten, afhankelijk van de wensen van je kind kan je de gamehoek van genoeg spelletjes voorzien. Dat geeft hem de kans om wat te variëren, wat erg belangrijk is voor kinderen!

  1. Goede verlichting kiezen

Verlichting is sowieso een belangrijk aspect bij het inrichten van een kinderkamer – en zeker als er sprake is van een gamehoekje. Tijdens het spelen van videospelletjes zijn de ogen immers erg actief en goede verlichting van de juiste intensiteit helpt deze te ondersteunen. Op die manier is gamen aangenamer én gezonder!

Een uniek gamehoekje voor elke jongen

Bovenstaande tips kunnen je zeker en vast helpen bij het inrichten van een leuk gamehoekje. Op die manier wordt het een creatief ingericht plaatsje waar je kind ten volle kan genieten van zijn favoriete videospelletje op de Playstation 4 of andere console!

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/835558537089985408/