Bijna iedereen heeft wel een fiets, en sommigen zelfs twee of drie: een racefiets, een stadsfiets en een ‘oude’ fiets. Maar waar laat je al die stalen rossen? Niet iedereen heeft een kant-en-klaar tuinhuis met fietsenrek in de tuin staan waar je je fiets na een lange werkdag rustig in kunt zetten. En om er zo een te laten zetten kost al gauw een hoop geld. Tijd voor een leuke DIY. Bouw je eigen fietsenrek.

Het begint natuurlijk allemaal met de fiets. Heb je die nog niet? Tijd om er een aan te schaffen! Bijvoorbeeld via matrabike.be. En dan komt stap twee, het stallen van de fiets. Daarbij is het belangrijk van te voren na te denken hoe veel fietsen er in de stalling moeten komen te staan en hoeveel ruimte je er voor hebt. Hieronder 5 leuke ideeën voor stoere fietsenrekken.

  1. Pallets

Heb je nog een pallet liggen, dan ben je zo klaar. Door een pallet rechtop te zetten en tegen een muur te bevestigen heb je eigenlijk al meteen een fietsenrek. Je kunt de pallet ook op steunen zetten zodat hij blijft staan of wellicht kun je hem in de tegels vastschroeven. Een flinke pallet geeft al snel ruimte voor 4 a 6 fietsen. Geen hem een leuk kleurtje of laat hem juist in originele staat. Tip: schuur hem even goed op zodat hij de fiets niet kan beschadigen.

  1. Nog meer pallets

Nog een leuk idee met pallets. Dit keer heb je er twee nodig. Eén pallet leg je dwars op de grond en de andere komt er aan de achterkant op te staan, deze laat je tegen de muur rusten. Zorg ervoor dat de openingen van de twee pallets gelijk lopen. Hier kun je je fietsband insteken. Tip: Steek de fietsen met het achterwiel in het rek zodat je je fiets makkelijker eruit kunt nemen.

 

  1. Een houten fietsenrek

Wil je niet met pallets gaan werken maar wel met hout, dan is dit een leuke oplossing. Door meerdere houten blokken te maken, en deze te verbinden met een lange stevige balk, heb je binnen no-time een prachtig fietsenrek. Je kunt hem verven waardoor hij minder, of juist meer, opvalt of je behoudt het hout waardoor hij een echte natuurlijke uitstraling heeft.

  1. Boomstammen

Nog zo’n leuk idee, een fietsenrek van boomstammen. Eenvoudig te maken maar je moet wel een boomstam hebben liggen. Door sleuven in de boomstam te zagen waar het wiel van de fiets precies inpast creëer je zonder al te veel moeite een heel mooi fietsenrek. Ook deze heeft weer die natuurlijke uitstraling die zo goed past in een tuin.

  1. Autobanden

Even geen hout meer, maar autobanden. Door meerdere autobanden precies voor de helft in de grond te begraven creëer je een stoere en ook zeer degelijk fietsenrek. Het rubber van de autobanden samen met het rubber van de fietsbanden maakt dat de fiets erg stevig blijft staan.

Save