Voor het uitvoeren van klussen op hoogte is een ladder vaak onmisbaar. Voordat je een ladder aanschaft, is het goed om te kijken welke ladder geschikt is voor de werkzaamheden die je verricht. Houd daarbij niet alleen rekening met de lengte van de ladder, maar ook met de veiligheid. Voor ongelijk terrein zijn plukladders dan ook vaak de juiste oplossing.

Wat zijn de kenmerken van plukladders?

De meeste reguliere ladders bestaan uit twee poten waar de treden tussen bevestigd zijn. Deze standaard ladder plaats je tegen een muur, waar de ladder tevens steun aan ontleent. Een plukladder ziet er iets anders uit. Hij is namelijk uitgerust met drie poten. Daarbij heb je bij de plukladder de keuze tussen een vast frame van twee poten en een verstelbare achterpoot of een ladder met drie verstelbare poten.

Behalve dit stabiele frame hebben deze ladders ook nog een ingebouwd platform aan de bovenkant van de ladder. Daar kun je zonder problemen met je bovenlichaam tegenaan leunen. De tredes zijn extra breed en voorzien van een profiel.

De voordelen van plukladders vergeleken met reguliere ladders

Doordat de plukladders standaard drie poten hebben, heb je altijd een stabiele ladder en ben je voor die stabiliteit niet afhankelijk van een andere, externe ondersteuning. Je kunt daarom veilig, zonder hulp van anderen, een klus op hoogte uitvoeren. De poten zijn voorzien van een brede ondersteuning die stevig in de grond staat, ook als de ondergrond zacht is.

Deze ladders zijn bij uitstek geschikt om neer te zetten op oneffen of modderige ondergrond. Je werkt er zowel binnen als buiten mee. Desgewenst bevestig je rubberen voeten onder de poten, zodat je, ook op een gladde ondergrond, zeker voldoende grip hebt. Werk je regelmatig op terreinen met een hoogteverschil, dan kun je eventueel kiezen voor een plukladder met een poot die in hoogte verstelbaar is. Je plaats de poten eenvoudig over obstakels als een struik of een laag muurtje. Op deze manier kun je altijd goed bij het hoger gelegen doel komen als je op de ladder staat.

Voor wie zijn plukladders een uitkomst?

Deze professionele ladders zijn voor veel verschillende werkzaamheden een uitkomst. Hoveniers die regelmatig bomen of heggen moeten snoeien maken dan ook veel gebruik van dit type ladder. Maar ook voor schilders en glazenwassers is het gebruik van deze professionele ladders een aanrader. De ladders zijn stabiel en dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast heb je keuze uit diverse lengtes. Dit varieert van 1,8 meter tot 3,6 meter. Zo is er voor iedere soort werkzaamheden, zowel binnen als buiten, een veilige plukladder verkrijgbaar.