Door werkkleding voor je personeel aan te schaffen, kun je ervoor zorgen dat jouw personeel gepast gekleed is en kan dit de winstgevendheid van het bedrijf vergroten. Werkkleding is allang niet meer iets dat alleen voor grote kerels in de bouw is die goed zichtbare kleding, nauwsluitende werkshorts en laarzen met stalen neuzen nodig hebben. Elk bedrijf heeft een bepaald niveau van werkkleding nodig. Hieronder lees je om welke redenen.

Veiligheid

De belangrijkste reden om werkkleding voor je personeel te kopen, is ervoor te zorgen dat ze goed beschermd zijn. Sommige medewerkers hebben meer voor de hand liggende behoeften dan anderen, bijvoorbeeld iedereen die werkt in een industriële of medische omgeving, zoals een keuken. Maar zelfs winkelomgevingen en kantoren kunnen eisen stellen aan veiligheidskleding als ze een laadperron, fabrieksvloer of iets dergelijks hebben. En al het personeel dat betrokken is, heeft ook veiligheidsvesten en mogelijk veiligheidshelmen nodig.

De wet

Jouw branche heeft mogelijk een specifieke en verplichte  norm voor beschermende kleding en uitrusting die nodig is om de risico’s voor de gezondheid of veiligheid van werknemers te minimaliseren. Denk hierbij aan laarzen, handschoenen, goed zichtbare kleding of meer. Wegwerp beschermende kleding die de kleding, het gezicht of de handen geheel of gedeeltelijk bedekt, kan ook voldoen aan de eisen op het gebied van voedselverwerking, medische zorg, verwerking en meer.

Bezoekers Veiligheid

Voor bedrijven die bezoekers krijgen in een omgeving die om gezondheids-, of andere redenen, bedekt moet worden, zijn reserve veiligheidshesjes en wegwerpkleding een eenvoudige oplossing. Persoonlijke beschermingsmiddelen voor eenmalig gebruik zoals een veiligheidsbril en oordopjes kunnen ook een kosteneffectieve manier zijn om aan de behoeften van de veiligheid van de bezoekers te voldoen.

Duurzame kleding

Werkkleding is ontworpen om de ontberingen van de werkplek te doorstaan. Stoffen zijn gekozen vanwege hun duurzaamheid, ademend vermogen en om de hele dag comfortabel te kunnen worden gedragen. De kwaliteit van echte industriële, horeca- en zakelijke werkkleding is superieur aan normale kleding die niet bestand is tegen herhaaldelijk wassen en dragen.

Uniformiteit

Een uniform met kraag of polo shirt, op maat gemaakte broek en andere nette werkkleding zorgt voor een samenhangende en consistente look binnen het bedrijf. Voor werkplekken met een verplicht uniform moet de werkgever deze ofwel gratis ter beschikking stellen, ofwel een vergoeding verstrekken voor de aankoop van het uniform. Kopen namens personeel zorgt ervoor dat het het juiste uniform is en niet een goedkoper alternatief van inferieure kwaliteit, en kan resulteren in een betere prijs op basis van volume.

Klanten helpen bij het identificeren van personeel

Wanneer medewerkers snel en gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd, stelt dit klanten op hun gemak en stelt het hen op hun gemak bij het benaderen van de juiste persoon. Het voorkomt ook de schaamte aan beide kanten van de ene klant die een andere als werknemer aanziet. Door jouw personeel een uniform te laten dragen, zijn ze direct herkenbaar. Door het logo aan de bedrijfskleuren toe te voegen, zoals veel franchises met succes hebben gedaan, zullen jouw medewerkers zich onderscheiden.

De eerste indruk is belangrijk, en de manier waarop jouw team zich presenteert, zal onmiddellijk, en misschien zelfs permanent, een indruk maken in de hoofden van iedereen die met het bedrijf te maken heeft. Klanten zijn bereid hogere prijzen te betalen in etablissementen met nette, geüniformeerde medewerkers. Door te investeren in kwaliteit en consistente personeels uniformen kun je zowel de interne als externe perceptie van het bedrijf beheersen en zelfs de winst verbeteren. Je kunt ook geloofwaardigheid en kwalificatie uitstralen door de manier waarop je je kleedt.