Portugese tegels – of in het Portugees azulejos portugueses – worden steeds populairder in huisdecoraties. Azulejos zitten boordevol geschiedenis en stijl en worden gebruikt om een originele en vintage looks te creëren die sowieso een statement zal toevoegen aan het decor van je huis. In dit artikel willen we dieper ingaan op hoe je Portugese tegels kunt gebruiken om je huis meer karakter te geven. Het plaatsen kun je zelf doen door gebruik te maken van cement of een ander hechtmiddel.

De Azulejo is een vorm van met tin geverfde keramische tegel die overal in Portugal en Spanje terug te vinden is. Deze Portugese tegels zijn te bezichtigen aan de buitenkant en het interieur van verschillende types gebouwen, van kerken en paleizen tot gewone huizen, en zijn alomtegenwoordig in Portugal en kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd aan de hand van hun traditionele blauwe en witte kleur, vergelijkbaar met Delfts blauw of het blauw-witte Chinese porselein.

Als spatwand in de keuken

Elke keuken heeft een spatrand nodig, zeker als je er net als Portugezen van houdt om met olijfolie te koken. Dit type tegeltje kan gebruikt worden in moderne keuken met strakke afgeronde lijnen of een rustieke keuken. De azulejo zal in beide gevallen karakter toevoegen wanneer je kiest voor een backsplash gemaakt van deze Portugese tegels. De keuken is misschien wel de ruimte waar het het minst gewaagd is om dit type tegels te gebruiken in je design.

In de badkamer

Ook de badkamer is een goede kandidaat voor een design met azulejos. Het gebruiken van azulejos in combinatie met witte tegels kan perfect worden gedaan in het toilet of badkamer, groot of klein. Zowel de wanden als de vloeren in de badkamer kunnen met azulejos worden betegeld. Ook in Portugal kun je Azulejos in het toilet of de badkamer terugvinden. Portugese tegels zijn populaire accenttegels voor moderne badkamers vanwege het oog voor detail en creëert een gezellige sfeer.

In de inkomhal

Het gebruik van azulejos als vloer van de inkomhal zorgt ervoor dat er een duidelijke scheiding is tussen de hal en de rest van het huis. Door ervoor te kiezen om dit soort tegeltjes te gebruiken in de hal zal je er zeker van zijn dat je gasten meteen onder de indruk zijn wanneer ze je huis binnenstappen. Je inkomhal bepaalt de sfeer en toon voor je hele huis, dus in plaats van op veilig te spelen, kun je kiezen voor een uitgesproken ontwerp met Portugese azulejos.