Vingerlassen is een speciale techniek gebruikt in de houtbewerking waarmee meer voordeel valt te halen dan in het kant en klaar aanschaffen van een recht stuk hout dat hoogstwaarschijnlijk net iets te lang is. U heeft altijd afvalhout. Er bestaat ook een risico dat hout onder invloed van verschillende omstandigheden krom kan trekken, bewerkt of onbewerkt. Dit kan voorkomen worden wanneer u kiest voor vingerlassen, een mooie vakkundige manier van houtbewerking met behulp van een oude techniek toegepast onder moderne omstandigheden waarbij u verzekerd bent van goed hout dat niet krom trekt in de door u gewenste maten en zonder restafval.

Gefreesde delen

Bij vingerlassen worden twee stukken hout op de lengtekant beiden in gefreesd, in elkaar gezet en verlijmd. Het heet vingerlassen omdat de gefreesde delen als vingers in elkaar passen. Welke lijm gebruikt wordt is afhankelijk van het houtsoort en de doelstelling waarmee het hout gebruikt gaat worden.

Dit vingerlassen geeft niet alleen extra sterkte en stabiliteit aan het hout, het kan ook gebruikt worden om mooie patronen met verschillende houtsoorten te maken en op deze manier kunnen vormen gecreëerd worden die uit één stuk hout niet mogelijk waren. De kleuren van het hout variëren van heel licht Europees Vuren tot heel donker Tropisch Kosipo.

Voordelen van vingerlassen

Het vingerlassen kent eigenlijk alleen maar voordelen. Het hout wordt sterker, rechter, u kunt er patronen en vormen mee maken maar er is ook geen houtverlies. Voor vingerlassen wordt namelijk ook met afvalhout gewerkt zodat tijdens het samenstellen zo goed als geen afval achterblijft. In dat opzicht is vingerlassen ook nog eens duurzaam en doordat er zo efficiënt met hout gewerkt wordt is de inkoop scherp en zijn uw prijzen eerlijk.

Vingerlassen is voordelig

Het vingerlassen is een proces. Daar zijn kosten aan verbonden. Maar wanneer die kosten vergeleken worden met de kosten van het afval en de extra tijd die u kwijt bent om hout op maat te maken bent u met vingerlassen voordeliger uit. Geen afval meer, geen krom hout waar niet mee gewerkt kan worden. Daarvoor in de plaats ontvangt u hout dat perfect op maat afgeleverd wordt. Het is alleen een kwestie van de juiste, eventueel verschillende, maten doorgeven zodat de juiste bundels hout geleverd worden en u het hout achter elkaar kunt verwerken. Dit brengt een enorme tijdswinst met zich mee. Zo berekend pakken de extra kosten die u maakt voor vingerlassen meer dan voordelig voor u uit.

Hout vingerlassen is een mooie, duurzame, sterke en stabiele oplossing voor houtverwerking, thuis of zakelijk waarmee functionaliteit een creativiteit gekoppeld zijn aan een scherpe prijs.