Sinds het moment waarop je een aantal jaren geleden voor het eerst op een echte crossmotor bent gaan zitten en bekend werd met het fenomeen van off-road rijden, ben je vrijwel ieder weekend in de buitenlucht te vinden, op zoek naar een interessant parcours, waar je zowel het uiterste van jezelf als van je motor op zoekt. Wat begon als een onschuldige hobby is sindsdien uitgebreid tot een ware passie en ieder jaar ga je bewust op zoek naar een vakantiebestemming waar je de mogelijkheid hebt om er met je motor op uit te trekken en de ultieme uitdaging aan te gaan. 

Niks is zo fijn als er met een aantal maten een lang weekend met de motor op pad te gaan, op zoek naar technische uitdagingen op een kilometerslang parcours, waar je je vaardigheden als bestuurder optimaal moet benutten om de vele uitdagingen van de route probleemloos te kunnen doorstaan. Je droomt ervan om ooit eens een echte rally te kunnen rijden en dag na dag de uitdaging aan te gaan om de elementen te overwinnen met je motor en na een dag lang rijden, vermoeid doch voldaan over de finish te kunnen gaan. 

Als ervaren motorrijder ken je je machine door en door 

Gelukkig zijn jij en je motor een en ken je je machine door en door. Zodra je een vreemd geluid hoort, weet je de oorzaak vrijwel meteen te achterhalen en te verhelpen, jezelf ervan verzekerend dat je motor probleemloos blijft functioneren, zodat je de geplande route probleemloos kunt afleggen en de vele obstakels onderweg probleemloos uit de weg kunt gaan. 

Natuurlijk vergt het nogal wat kennis van hoe een motor precies functioneert en waar eventuele problemen op de loer kunnen leggen. Een intens en zware route zorgt ervoor dat je motor ook het nodige te verduren krijgt en je dient behoorlijk inventief te zijn om mogelijke problemen die zich gedurende het parcours presenteren het hoofd te kunnen bieden. 

In je gereedschapskist mogen verschillende maten tyraps nooit ontbreken

Vaak ga je op pad met niet meer dan een standaard gereedschapskist, waarmee je eventuele gebreken of problemen aan je motor zo goed mogelijk dient te verhelpen, om er zeker van te zijn dat je de eindstreep haalt. Een vast onderdeel van je benodigdheden wordt daarom vertegenwoordigd door  hittebestendige tyraps. Je kunt je na de nodige problemen in het verleden vandaag de dag niet meer voorstellen om zonder deze tyraps op stap te gaan. 

In het verleden ben je in de bouw bekend geraakt met het gebruik van hittebestendige tyraps, die vooral werden toegepast op bepaalde plekken in de constructie waar verschillende temperaturen samen kwamen. Het laatste wat je wilt, is dat tyraps smelten door de hitte, waardoor bepaalde constructies los komen te zitten, met alle mogelijke gevolgen ten dien. 

Zodoende dat hittebestendige tyraps ook in de motorsport behoorlijk nuttig bleken te zijn, met name wanneer motoronderdelen onverhoopt los kwamen te zitten. Ondanks de veroorzaakte hitte, diende je ervoor te zorgen dat deze onderdelen op hun plek bleven, iets waarvoor tyraps die hittebestendig zijn een perfecte oplossing vormen.