Trilnaalden. Wanneer u nog nooit te maken heeft gehad met trilnaalden, denkt u wellicht dat het een compleet ander product is dan dat het is. Iemand die er nog nooit mee te maken heeft gehad denkt waarschijnlijk dat het kleine naalden zijn en dat ze te maken hebben met breien, naaien of andersoortig handwerk. Bent u een bouwvakker die veel met beton werkt? Dan weet u maar al te goed wat een trilnaald is en dat deze een stuk groter zijn dat de naam doet vermoeden. Een gemiddelde trilnaald is namelijk niets minder dan een aantal meter lang. Om hier mee te gaan breien is wat lastig. Een trilnaald wordt ingezet om recent gestort beton van binnenuit te verdichten. Wilt u meer weten over trilnaalden en waar u deze kunt aanschaffen? Lees dan verder.

Wat doet een trilnaald?

Door het verdichten van beton met een trilnaald, bereik je de gewenste sterkte en de beste kwaliteit van het beton. Maar waarom heeft het beton niet direct de beste kwaliteit? Dit komt doordat er lucht in de specie terecht komt tijdens het storten van het beton. Dit is niet te vermijden en zeker niet gewenst. Doordat er lucht in de specie zit, kan het beton een stuk minder stevig worden dan dat de bedoeling is. Dankzij het inzetten van een trilnaald zorgen bouwbedrijf ervoor dat er zo min mogelijk lucht in het beton terecht komt waardoor het de gewenste kwaliteit bereikt. 

Trillend beton

Door net gestort beton te bewerken met een trilnaald, worden de vaste bestanddelen van de specie in beweging gebracht. Dit is zichtbaar doordat het beton letterlijk gaat trillen. Deze triltechniek zorgt ervoor dat het beton wat vloeibaarder blijft en de aanwezige holtes zich niet vullen met lucht, maar met beton. Op deze manier worden de holtes dus gevuld met betonspecie in plaats van lucht en kan de beste kwaliteit beton gerealiseerd worden.

Trilnaald aanschaffen

Bent u op zoek naar een trilnaald? Dan moet u eens een kijkje nemen tussen de trilnaalden van Lievers Holland. Zij zijn een betrouwbare partij met jarenlange ervaring. Bij vragen kunt u gerust contact met de specialisten van deze partij opnemen. Zij helpen u graag verder.