Het nieuwe jaar staat voor de deur en als je met een verbouwde keuken het jaar wilt aftrappen is het alvast een idee om te inventariseren naar wat de laatste keukentrends zijn. Welke nieuwe vormen, materialen en kleuren zien we verschijnen en welke producten passen hierbij? Het is niet alleen leuk om je keuken te verbouwen, maar het is ook inspirerend een keuken volgens de keukentrends 2020 aan te kleden. De interieurtrends zijn eeuwig in ontwikkeling en op die manier kun je blijven spelen met oude en nieuwe stijlen. Zo kom je erachter wat het beste aansluit op jouw wensen en behoeften en raak je nooit uitgekeken op je keuken.

Creëer rust

Een van de trends die we al eerder dit jaar zagen ontwikkelen is de trend van de rustige, sobere kleuren. Het gebruik hiervan zien we weer terug in het volgende jaar en worden verder ontwikkeld. De rustige kleuren en natuurlijke materialen, de trend Eternal Rocks, zijn een tegenhanger van de drukte om ons heen in het dagelijks leven. Bij deze trend staan duurzaamheid, soberheid en geometrie centraal. Ruwe en natuurlijke materialen zorgen voor de aardse connectie om weer bewust te worden van de wereld om ons heen en de natuurlijke schoonheid hiervan. Materialen die voornamelijk gebruikt worden om dit te accentueren zijn beton, hout, steen en marmer of een combinatie hiervan. De kleuren die hier perfect bij passen zijn terra en blauw voor het juiste contrast. Een ding is zeker: je keuken verbouwen met deze invalshoek zorgt dus voor een oase van rust in eigen huis.

De Terrazzolook

Daartegenover staat Terrazzolooks: de andere beweging van de laatste keukentrends. Het zijn de nieuwste hightechmaterialen en technieken. Denk hierbij aan hoogglans, spiegelende materialen, 3D-prints en strak design. Als contrast wordt er gewerkt met zachte stoffen, pastel en nude tinten. De hightech, pastels en nude look staan centraal bij deze trend. De ontwikkeling van technologie zien we terug in keukentrends in het gebruik van futuristische materialen, lichtreflecties en spiegelingen om de futuristische sfeer te creëren. Je keuken verbouwen volgens deze trend zorgt dat je gebruik gaat maken van glas, rvs, chromen metallic of marmeren items en accentueer je met iriserende of neon kleuren.