Steigerhouten meubelen zijn de laatste jaren een enorme trend geworden. Het steigerhout ziet er robuust en stoer uit, waardoor het perfect past in verschillende interieurstijlen. Je kunt steigerhouten meubelen goed combineren met zachte kussens en speelse accessoires waardoor jouw inrichting een unieke uitstraling krijgt. Het is tegenwoordig van belang dat hergebruik steeds belangrijker wordt. Met steigerhouten meubelen laat je zien dat je voor duurzaamheid gaat. Het steigerhout is vaak gebruikt in de bouw en daardoor blootgesteld aan zonlicht en weersinvloeden. Het hout heeft hierdoor een natuurlijke impregnering gekregen, wat met name belangrijk is in de tuinmeubelen. Maar, steigerhout is niet onkwetsbaar en vraagt om onderhoud. Met een paar eenvoudige tips geniet je langer van je steigerhouten meubelen.

Een paar tips

Steigerhouten meubelen kunnen goed tegen een regenbui, maar een langdurige blootstelling aan veel vocht is niet goed. Met name in de herfst of in de winter is het verstandig om het tuinmeubilair af te dekken en op latten te zetten. Als je vervolgens een gat in de latten boort, kan het vocht goed afgevoerd worden en zal het meubilair sneller drogen. Steigerhouten tuinmeubilair kun je ook beter niet op een vochtige plek, zoals het gras, laten staan. Liever gewoon op het terras of balkon. Dit type hout heeft een doorleefd en verweerd karakter van steigerhout en dat is een van de grootste charmes. Deze uitstraling kun je zo lang mogelijk in stand houden door het impregneren van deze meubelen. Je kunt hiervoor een olie of speciale steigerhoutbeits gebruiken. De olie is ook te verkrijgen in sfeervol white wash of grey wash. Zo bescherm je het hout effectief, maar blijft wel verweerde uiterlijk mooi in stand. Een andere optie is dat je de steigerhouten meubelen beschermt met een nano coating. Deze coating breng je aan door middel van een spray. Het trekt snel en is onzichtbaar, je hout is hiermee voor langere tijd goed beschermd. 

Nooit met hoge drukspuit

Als je steigerhouten meubelen schoongemaakt moeten worden, is er methode die je altijd moet vermijden. Het terras met een hoge drukspuit schoonspuiten is uitstekend, maar voor je steigerhouten meubilair is dit funest. Het spuit tussen de houtvezels en naden en veroorzaakt hierdoor blijvende schade. Maak de meubelen liever schoon met een vochtig tot natte doek met wat groene zeep of soda. Hierdoor blijven je steigerhouten tuinmeubelen nog jaren in topconditie. Ook de steigerhouten meubelen die je binnen hebt staan, kun je op deze manier onderhouden. En afstoffen kan natuurlijk altijd.