Het goed isoleren van de woning is de afgelopen jaren in Nederland steeds belangrijker geworden. En ook aantrekkelijker, want overal hoor je over de vele voordelen van een goed geïsoleerde woning. Met name prettig is dat via de gemeente veelal subsidies aan te vragen zijn voor particulieren en/of bedrijven die isolatiemaatregelen nemen. Maar op welke manieren kun je jouw woning slim en efficiënt isoleren, zodat je gaat besparen op de energie én de kosten woning isoleren toch beperkt houdt? Gebruik onze vijf woning isoleren tips en je gaat straks nog meer plezier beleven aan jouw perfect geïsoleerde woning dan je nu wellicht al doet!

1. Spouwmuurisolatie: voordelig maar effectief

Experts geven, als het aankomt op woning isolatie advies, altijd spouwmuurisolatie aan als een van de beste tips om de woning extra isoleren te laten. De kosten woning isoleren via de spouwmuren valt doorgaans erg mee. Meestal kun je bij de gemeente hiervoor subsidie aanvragen, zodat het isoleren van de spouwmuren mogelijk is voor minder dan 1500 euro. Met spouwmuurisolatie kun je jaarlijks al snel 500-650 euro op de energierekening besparen. Deze manier van de woning extra isoleren heb je dus binnen drie jaar terugverdiend!

2. Gebruik reflecterende folie achter de radiatoren

Een van de meest voordelige maar erg effectieve woning isoleren tips, is het gebruik van reflecterende folie. Plak deze achter de radiatoren in jouw woning, zodat de warmte in huis weerkaats. Hierdoor komt de warmte in de woning terecht en niet in de muren. Deze folie bespaart je al snel tientallen euro’s per jaar!

3. Sluit de brievenbus af met tochtstrips

Veel warmte verlies je in huis door slechts geïsoleerde ramen, openstaande deuren en, dat realiseren maar weinig mensen zich, ook via de brievenbus. Zorg er daarom voor dat je tochtstrips plaats in de brievenbus. Op deze manier sluit je de kieren goed af en houd je extra warmte vast. Een simpele, maar belangrijke tips als het aankomt op woning isolatie advies

4. Plaats HR++ of HR+++ glas in de woning

Veel energiewinst valt te boeken door kozijnglazen te vervangen. Zeker als je enkel glas in huis hebt, kun je de woning extra isoleren door dubbel glas (HR++) of zelfs driedubbel glas (HR+++) te plaatsen.

5. Ventileer het huis regelmatig

Regelmatig de woning ventileren – minstens een half uur per dag – is ook een van de betere woning isoleren tips. Veel mensen denken dat het door laten luchten van de woning energieverlies oplevert. Maar als de lucht te vochtig is in huis, duurt het langer om deze op te warmen. En: een te hoge luchtvochtigheid is slecht voor de gezondheid en kan tot schimmelvorming leiden.