Als je een klus in de hoogte moet klaren, kun je bijna niet meer zonder een steiger. Het is voor professionelen zelfs wettelijk verplicht om bij dergelijke klussen een steiger te gebruiken. En terecht ook. Een steiger is veilig en je werkt veel sneller dan op een ladder. Er zijn heel wat steigers, met elk hun eigen karakteristieken en voor- en nadelen. Wij gingen voor jou op zoek wat de mogelijkheden zijn en welke steiger je bijvoorbeeld in kleine ruimtes binnen kunt gebruiken.

Kamersteigers hebben veel voordelen

Denk je eens in dat je je plafond wilt schilderen, en stel je voor dat je dit vanop een ladder doet. Dit is echt onbegonnen werk. Het op- en aflopen van ladders met je verfpot en -borstel in je handen is echt niet te onderschatten. Waarom zou je dit doen als je op een steiger heel stabiel staat en zonder zorgen van de ene naar de andere kant kunt wandelen. Het werk vlot veel sneller, is beter gedaan en je wordt er zelf niet zo moe van. Kamersteigers zijn makkelijk te verplaatsen. Heb je gedaan op één plek, dan rol je hem gewoon naar de volgende strook de je wilt behandelen.

Wat met kleine kamers?

Ook voor kleinere ruimtes bestaan er een steiger: de smalle kamersteiger. Het is een steiger met een smallere plank dan normaal. Maar je loopt er even comfortabel op en hij is even veilig als zijn grotere broers. Een kamersteiger, en zeker de smalle kamersteiger, is heel makkelijk op te stellen en af te breken. Het is ook makkelijk weg te bergen tot een volgende klus. Het neemt helemaal niet zoveel plaats in.

Steigers voor een scherpe prijs

Ook al heb je maar één enkel klusje te klaren, dan is de aanschaf van een smalle kamersteiger zeker de moeite waard. Je spaart er veel tijd mee uit. Wat je ook kunt doen is samen met vrienden, buren of familie een kamersteiger aankopen en de kosten delen. Zo heb je altijd een praktische steiger voorhanden voor elk klusje dat je in de toekomst nog moet doen. Of je verkoopt je steiger gewoon terug na de werkzaamheden. Deze steigers behouden namelijk hun waarde en er zijn heel wat mensen die interesse hebben in steigers. Een kamersteiger is nooit een verkeerde investering en heeft alleen maar voordelen. Het helpt je mee je klussen te realiseren op een veel kortere tijd dan je had gedacht.