Ben jij een fervente hobby-klusser? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig zware materialen nodig. Neem nu bijvoorbeeld het installeren van verwarming. Of je nu gaat voor centrale verwarming, duurzaam stoken met pellets of vloerverwarming, het gaat toch altijd om grote vrachten die je moet zeulen. Heel wat doe-het-zelvers kiezen er dan ook voor om hun materialen online te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website www.cvkoopjes.nl. Zij hebben heel wat producten van bekende en onbekende merken.

Bestellen en thuis geleverd krijgen: een luxe!

Het voordeel van online te shoppen is dat je op één centrale plaats heel wat producten vindt. In plaats van fysiek vele winkels te moeten bezoeken, kun je online vinden wat je zoekt. Dit bespaart je heel wat tijd. Wil je toch liever de goederen eerst in real zien? Dan kun je nog altijd eerst eens gaan ‘spieken’ in een winkel, en daarna hetzelfde product online bestellen. Online vindt je vaak heel wat kortingen die je in de winkel niet krijgt. Je hoeft ook geen rekening te houden met openingstijden. En je goederen worden thuis geleverd. Vanaf een bepaald bedrag is de levering zelfs gratis! Zo bespaar je de kosten van een huur-vrachtwagen!

Omruilen en garanties

Wat betreft garanties en het omruilen wanneer je niet tevreden bent: dit is idem dito als in gewone winkels. Je hebt als klant alle rechten die algemeen gelden voor aankopen. Zo moeten de

goederen in perfecte staat bij jou thuis afgeleverd worden. Het risico van schade tijdens het transport ligt dus niet bij jou. Alweer een voordeel! Op het product zelf gelden de gangbare garanties. En ben je niet tevreden? Dan kun je het gewoon terugzenden.

Focus op jouw project

Doordat je geen tijd hoeft te besteden aan het fysiek shoppen en het vervoer, kun jij je beter concentreren op je verbouwingen. Een groot voordeel van online shoppen is dat je een mooi overzicht krijgt van al de benodigdheden. Zoek je bijvoorbeeld een radiator, dan krijg je ook meteen een overzicht van het aansluitmateriaal. Kijk je bijvoorbeeld bij vloerverwarming, dan worden jou ook het isolatiemateriaal, draadstaalmatten, fixeernagels en heel wat ander materiaal voorgesteld. Zo doe je ideeën op en is het risico dat je iets vergeet aan te kopen heel klein.

Laat je regelmatig informeren

Als je regelmatig klust, kun je je bij een webwinkel inschrijven voor hun nieuwsbrief of je kunt de website volgen via social media zoals Facebook. Zo blijf je altijd op de hoogte van speciale aanbiedingen, nieuwe producten of seizoensgebonden kortingen. Je krijgt op deze manier gerichte informatie die jou kan interesseren. Waarom zou je nog zoveel moeite doen om met goederen te zeulen als het online zo eenvoudig kan?