De interieurbouwer heeft als voornaamste opdracht om het interieur van een woning of ander pand op een duurzame en stijlvolle manier in te richten. Hierbij gaat het vooral om het bouwen van meubilair en andere belangrijke benodigdheden die niet mogen ontbreken in de inrichting van de woning of het bedrijfspand. Natuurlijk kan een dergelijke specialist zijn of haar werk onmogelijk efficiënt, veilig en betrouwbaar uitvoeren zonder het juiste gereedschap. 

Het gereedschap van een interieurbouwer is met andere woorden essentieel om de bouw van het interieur tot een goed einde te brengen. Welke tools voor een interieurbouwer zijn nu echt onmisbaar? Een vraag die in onderstaand overzicht duidelijk wordt beantwoord! 

Het belangrijkste gereedschap van een interieurbouwer 

De interieurbouwer weet precies hoe met de volgende tools omgesprongen moet worden teneinde een stijlvol, duurzaam en kwalitatief resultaat te bereiken: 

1. Een zaagmachine 

Een zaagmachine is van essentieel belang voor de interieurbouwer – en wel omdat alle types meubilair ermee naar wens gevormd kunnen worden. Doorgaans bestaat meubilair nog altijd uit hout en een zaagmachine is precies wat deze specialist nodig heeft om dat hout prachtig te snijden en te bewerken! 

tools voor een interieurbouwer

2. Een houten hamer 

Het mag dan misschien banaal klinken maar de houten hamer behoort nog steeds tot het belangrijkste interieurbouwer gereedschap. Met een grote, houten hamer kunnen immers heel wat stukken meubilair en andere zaken afgewerkt worden. Denk hierbij maar aan een tafelblad dat op houten poten gestaan moet worden of een houten trap die in elkaar moet worden gezet. 

3. Schroevendraaiers 

Ook de schroevendraaier is echt onmisbaar in de gereedschapskist van de interieurbouwer. Hoewel deze natuurlijk vooral gebruikt worden voor kleine werken, zoals het vastschroeven van ladesystemen in een kast, zijn ze essentieel om de laatste hand aan het interieur van een woning of bedrijfspand te leggen. 

4. Deurbewerkingsgereedschap 

De interieurbouwer houdt zich vaak bezig met het bouwen en plaatsen van deuren in de woning en daarvoor zijn natuurlijk ook bepaalde tools nodig. Een speciale tang die gebruikt wordt om bevestigingsdoppen op deurbekleding te bewerken, aan te brengen of te verwijderen, is daar een goed voorbeeld van. 

Het beste materiaal is goud waard 

Kiezen voor kwaliteit is eveneens essentieel als de interieurbouwer het beste uit zijn werkzaamheden wil halen. Of je nu een doe-het-zelver of een professional bent, bovenstaande tools horen hoe dan ook thuis in jouw gereedschapskist. Gebruik je ze goed, dan kan je zeker zijn van een prachtig resultaat!