Hoe meer mensen je vraagt ​​naar hun beslissing om voor kunststof kozijnen en -deuren te kiezen, hoe meer inzicht je krijgt in de verschillende beweegredenen van mensen om hiervoor te kiezen. Of het nu gaat om het perfecte materiaal voor allerlei weersomstandigheden tot hoe PVC-kozijnen met hun goede isolerende kenmerken de elektriciteitsrekening kunnen verlagen en het geluidsniveau verminderen. De voordelen lijken oneindig. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel kunststof kozijnen bedrijven bijgekomen, wat de prijs omlaag heeft gebracht. Lees snel verder om te lezen waarom zoveel mensen kiezen voor kunststof kozijnen!

Waarom is uPVC zo’n goed materiaal?

Het kunststof dat gebruikt wordt voor kozijnen en deuren noemen we uPVC. Het is bewezen dat uPVC uitstekende prestaties en een goede duurzaamheid biedt. Het gaat lang mee en vereist zeer weinig onderhoud, waardoor het het perfecte materiaal is voor kozijnen. Het is ook getest en bewezen op thermisch rendement, geluidsisolatie en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kunststof kozijnen zijn op de lange termijn vaak aanzienlijk kosten effectiever dan staal en hout en bieden meer voordelen. Het materiaal is een populaire keuze omdat het weinig onderhoud vergt; behalve dat je de kozijnen een paar keer per jaar moet schoonmaken, heb je aan dit type kozijnen verder geen omkijken.

Zoals eerder vermeld, zijn uPVC-raamprofielen extreem energiezuinig, dus het installeren ervan kan echt helpen om de energiekosten te verlagen en het interieur koel en comfortabel te houden. Door hun veerkracht, sterkte en robuustheid zijn uPVC kozijnen ook zeer betrouwbaar als het gaat om veiligheid.

Kunststof is snel het meest populaire materiaal aan het worden

uPVC is een volkomen veilig en niet-toxisch materiaal en heeft een aantal indrukwekkende voordelen en door het onderhoudsgemak is uPVC hard op weg om het meest gekozen materiaal te worden voor ramen en deuren voor zowel commerciële als zakelijke ruimtes. Vroeger liet men dit materiaal links liggen omdat het een minder mooie uitstraling had. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval en kun je kunststof kozijnen soms niet onderscheiden van houten of metalen.

Goedkoopste materiaal beschikbaar

Het belangrijkste voordeel dat uPVC heeft ten opzichte van elk ander raamkozijn materiaal, is dat het het goedkoopste is. Hoewel ramen van hout, aluminium en composiet allemaal ook hun voordelen hebben, kunnen ze eenvoudigweg niet concurreren op het gebied van de prijs. Dus als je je aan een krap budget moet houden, is uPVC de ideale keuze.

Makkelijk te onderhouden

Nadat je de kunststof kozijnen hebt geïnstalleerd of hebt laten installeren, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud ervan. Houten en aluminium kozijnen zien er geweldig uit, maar ze moeten goed worden onderhouden. uPVC, aan de andere kant, is een niet-corrosief materiaal dat slechts af en toe een beetje moet worden schoongeveegd.

Verhoogde veiligheid

uPVC is een veerkrachtig en robuust raamkozijn, een materiaal waarop je kunt vertrouwen om jouw huis veilig te houden. Binnen het frame zit een stalen metalen kern, waardoor elke poging om deze open te breken uiterst moeilijk wordt. Voor maximale veiligheid moet je dubbele beglazing plaatsen in de uPVC-kozijnen.

Effectieve isolator

Een goede isolator zijn, betekent dat uPVC in staat is om het niveau van buitengeluid dat een huis binnenkomt te verminderen, en om te voorkomen dat warmte ontsnapt, wat de energierekening zou kunnen verlagen. Wat er wellicht aan bijdraagt dat je minder vaak hoeft te focussen op het vergelijken van energie leveranciers, om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden

Verscheidenheid aan stijlen en kleuren

De reden dat veel mensen worden afgeschrikt door uPVC is de witte plastic look. Tegen een meerprijs kun je tegenwoordig echter kiezen uit een scala aan stijlen en kleuren om kunststof ogende kozijnen te vermijden. Je kunt zelfs kiezen voor een houtnerf of traditionele hardhouten afwerking.