Een beetje extra aandacht door enkele leuke woonaccessoires in het interieur te plaatsen kan vaak echt het verschil maken. In dit artikel brengen we enkele leuke woonaccessoires onder de aandacht die menig interieur zal doen opleven.

Koeienhuiden en schapenvachten

koeienhuid

De afgelopen jaren zijn zowel landelijke als Scandinavische interieurs erg populair. Wat zo kenmerkend is aan beide interieurs is dat het gebruik van natuurlijke materialen centraal staan. Bij Scandinavische interieurs zien we veel lichte kleuren welke worden afgewisseld met natuurlijke tinten zoals bruin en grijs. Bij landelijke kleuren zien we ook het natuurlijke kleurenpallet terugkomen. Bij beide trends wordt volop gebruik gemaakt van dierenhuiden en vachten ter decoratie. Bij het minimalistische interieur is een koeienhuid als vloerkleed of een schapenvacht over een stoel of bank een ware eyecatcher. Bij het sfeervolle warme landelijke interieur geeft een zachte schapenvacht over de bank of voor de open haard nog een beetje extra warmte en sfeer. Leuke schapenvachten en koeienhuiden vindt je op schaapvaak.nl.

 schapenvacht

 

Leuke kandelaars

leuke kandelaars

Kandelaars zijn er in allerlei vormen en maten, waardoor ze ook in allerlei interieurs kunnen worden gebruikt. Er zijn strakke design kandelaars, mooie natuurlijke houten kandelaars en robuuste industriële kandelaars. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verschillende mogelijkheden kandelaars. In principe zijn kandelaars gemaakt om een kaars in te plaatsen. Vaak zijn het ook zonder kaars al waardige woonaccessoires. Wanneer je dan op een sfeervolle avond de kaarsen ook daadwerkelijk ontsteekt is het plaatje compleet. Bekijk enkele leuke voorbeelden van leuke design kandelaars in dit artikel op nieuwewonen.nl.

Kruiklampen

kruiklamp

Foto kruiklamp: www.woonland.nl

Lampen hebben vaak naast hun functionele kant ook een decoratieve functie. Een kruiklamp is zo’n voorbeeld van een lamp die eigenlijk alle aandacht naar zich toe trekt in de ruimte. Kruiklampen zijn eventueel ook zelf te maken. Kruiklampen worden gemaakt van oude waterpotten, cementvazen, olijfpotten of kruiken. Doordat er vaak oude gebruikte materialen voor worden gebruikt, krijgt de lamp een authentieke robuuste uitstraling. Ook kruiklampen zijn erg goed te combineren met landelijke interieurs. Omdat kruiklampen geheel met de hand vervaardigd worden ben je verzekerd van een unieke woonaccessoire die je in geen enkel ander interieur zult terug zien. Kruiklampen worden in allerlei vormen en maten gemaakt. De kruik staat vaak los van de lampenkap die je eventueel geheel kunt laten maken of zelf vervaardigen.