Een boomhut is een speciale plek, voor kinderen vaak een ‘geheime plek’ waar ze zich kunnen terugtrekken en allerlei avonturen kunnen beleven. Een boomhut in de tuin zie je dan ook steeds vaker gebeuren. Sommige mensen gaan zelf aan de slag met het bouwen van een provisorisch hutje in de boom, andere mensen kiezen ervoor om een boomhutbouwer in te schakelen die hun dromen kan realiseren.

boomhut laten maken

Verschillende soorten boomhutten

Boomhutten zijn er in allerlei vormen en maten. Iedere boomhutbouwer heeft zijn eigen stijl en manier van werken.
Er zijn strak vormgegeven boomhutten, welke worden voorzien van alle gemakken van een woonhuis. Deze boomhutten worden gebruikt als gastenverblijf, tuinhuis of zelfs als kantoor.
Er zijn boomhutten die hoog in een boom worden gebouwd, waar je alleen in kunt klimmen door een touwladder te gebruiken, boomhutten die halfhoog tussen de struiken worden gebouwd en boomhutten met een vlonder boven het water. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van verschillende mogelijkheden. Wil je een boomhut door een boomhutbouwer laten bouwen, bepaal dan eerst voor jezelf naar wat voor stijl je precies op zoek bent. Vraag vervolgens een gesprek en of offerte aan om te kijken of de vakman jouw dromen weet om te zetten in een duidelijk plan.

boomhutbouwer

De boomhutbouwer aan het werk

Een boomhut laten bouwen is echt maatwerk. Natuurlijk zijn er wel standaard modellen die kunnen worden gehanteerd, maar iedere tuin, iedere boom en iedere omgeving is anders. De meeste boomhutbouwers zullen dan ook vrijwel altijd naar de locatie komen om een duidelijk beeld te vormen en om een gepaste offerte op te maken. Boomhutbouwers zoals bijvoorbeeld hamerenhark.nl hebben jarenlange ervaring en durven met je mee te dromen. Jouw ideeen worden uitgewerkt in een op maat gemaakte tekening/ offerte, waarbij op de juiste manier wordt ingesprongen op bepaalde eisen, wensen en fantasieen. Allerlei leuke details kunnen ervoor zorgen dat de boomhut een heel bijzondere plek wordt waar jong en oud vele uren plezier aan kunnen hebben.

Boomhutten voor kinderen

Veel boomhutten worden gebouwd met het oog op kinderen. De boomhut is een plek die spreekt tot de verbeelding, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Natuurlijk worden ouders hier ook in meegetrokken, waardoor de boomhut een leuke plek wordt voor jong en oud. Op het ene moment is de boomhut een kasteel of een piratenfort dat moet worden verdedigd tegen ongewenste indringers. Het andere moment kan het een theehuis zijn, waar de tafel netjes staat gedekt voor de (denkbeeldige) gasten.
Boomhutten zijn leuk voor zowel jonge als oudere kinderen. Op jonge leeftijd kunnen kinderen er allerlei fantasierijke avonturen beleven. Op oudere leeftijd hebben kinderen vaak de behoefte om zich met vriendjes en vriendinnetjes terug te trekken op hun kamer of een andere plek. Een boomhut kan een ideale plek zijn om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken en zelfs om huiswerk te maken of een leuk boek te lezen.